VESTI U POSETI DOPUNSKOJ ŠKOLI U COFINGENU

VESTI“ U POSETI DOPUNSKOJ ŠKOLI U COFINGENU

IZ KLUPE NA FOLKLOR

Posle dvonedeljnog vaskršnjeg raspusta i za više od 20 učenika Dopunske škole u Cofingenu oglasiće se školsko zvono, a nastava na srpskom jeziku, kao i do sada, počinje svakog petka, u 19 sati.
U ovom odeljenju nastavu izvodi mlada nastavnica Snežana Jovanović koja je u Švajcasku došla u septembru prošle godine posredstvom Ministarstva sporta i prosvete Republike Srbije.
– Moj prvi radni dan u Švajvcarskoj bio je upravo ovde u Cofingenu i nikada neću zaboraviti topli prijem roditelja na železničkoj stanice gde su me dočekali buketom ruža. I danas su oni u svakom trenutku spremni da pomognu i svima njima dugujem veliku zahvalnost – ističe učiteljica Snežana Jovanović
NJenim dosadašnjim radom i zalaganjem radom svi su zadovoljni – od đaka do roditelja, ali i domaćini Švajcarci jer cene visok pedagoški nivo njenih časova.
Vredno je zato podsetiti da je dopunska nastava u ovom gradu ne tako davno bila gotovo zamrla, ali zahvaljujući upornim roditeljima na čelu sa Majom Kuzmanović ijoš nekoliko entuzijasta krenulo se iz početka.

Poseta vršnjacima

Aleksandar Kuzmanović kaže da će na prvom narednom sastanku Saveta roditelja predložiti da đaci zajedno sa roditeljima posete drugare u Arauu ili nekoj drugoj školi.

– Naš klub radi na domaćinski način i samo su nam nedostajala školska deca da bi bili još atraktivniji za nove članove – objašnjava mladi predsednik Aleksandar Kuzmanović koji potvrđuje da je baš deo roditelja iz škole predložio da se pri njihovom SKK „Nikola Tesla“ osnuje folklorna sekcija (o čemu su „Vesti“ već pisale) koja za dva meseca postojanja već broji 40 dece i kojima brine kulturno-umetnički rukovodilac Miodrag Lukić.
– Radio sam sa mnogo dece širom Švajcarske i u rodnoj ćupriji, ova u Cofingenu su dobra i lepo vaspitana – hvali decu i poziva nove članove Miodrag Lukić.