Veselje uz restrikcije

 

Retko da neko pamti da je doček Nove godine u srpskoj zajednici Sidneja bio organizovan na samo jednom mestu. Upravo to se desilo za doček 2021.

Naime, dugi niz godina, novogodišnji doček na Zapadnom Sidneju organizovan je na uobičajene tri lokacije – Kulturni Klub Sveti Sava (Hokston Park), Srpska Narodna Odbrana (Lansvale) i Centar u Bonirigu. Ove godine, članovima zajednice na raspolaganju je bio samo Bonirig.

Orkestar

Zbog iznenadnog rasta u broju zaraženih krajem decembra, Vlada NSW je pooštrila mere restrikcije, tako da su svi planovi za doček “pali u vodu“.

Dan pred doček, mere društvenog distanciranja su dodatno pooštrene, gde je dozvoljeno da samo pet gostiju, uključujući decu, za kućne posete. Menadžeri Sportski centra u Bonirigu su sačekali na “zeleno” svetlo i potvrdu da se ranije zakazana svečanost, ipak, može održati.

Miloš Mali sa društvom

Na radost 200 gostiju i ljudi iz Centra, proslava je upriličena.

Muzički ansambl, na čelu s maestrom na harmonici Draganom Vujadinovićem, činili su pevači Radovan Đurić i Zora Micevska, a pratio ih je Toni Trubač.

Trebalo bi napomenuti da je pevač Stojan Lovrić u zadnjem času bio sprečen da bude deo muzičkog sastava zbog toga što živi u Severnom Sidneju, čijim građanima nije dozvoljeno da napuštaju mesto boravka.

I više nego bogata muzička ponuda postavila je stvari i štimung kao za svaki drugi doček.

Međutim, sada je bilo drugačije. Nije se smelo otvoreno igrati i veseliti. Nije se smelo ni ustajati i družiti kako to obično bude.

Slađana Maksimović sa prijateljima

Sve to nije sprečilo raspoloženi narod da uživa u lepom ugođaju. Pozitivna energija se osećala u vazduhu i svi su bili na ivici da ustanu i zaigraju, poneseni širokim muzičkim repertoarom. Međutim, svesni mera restrikcija, gosti su ostali disciplinovani i veselili se sa sedeći, reklo bi se, u novom stilu.

I novogodišnje čestitke su bile skromnije i nisu bile u maniru “otvorenog čestitanja“, kada su gotovo svi čestitali jednu drugima, pa i strancima koje su sreli prvi put.

Ljupčo i Dijana obožavaju srpsku muziku i veselje

Makedonci vole srpsku muziku

Tokom novogodišnjeg veselja, sreli smo Ljupčeta i Dijanu. Dvoje mladih ljudi, koji su se predstavili rekavši da su Makedonci, ali da obožavaju srpsku muziku i naša veselja.

Veseli gosti su se interesovali gde i za koje novine će biti objavljene njihove fotografije, i gde mogu da se kupe. Naravno, uz to je išla i čestitka s najboljim željama svim čitaocima “Vesti“.

Чланак Veselje uz restrikcije се појављује прво на Vesti online.

Original Article