Vesela druzenja vikendom

Iako je školski raspust u Bavarskoj poceo pre desetak dana i mnogi roditelji su sa decom otišli na odmor u zavicaj, uvek ima i onih koji ili idu kasnije ili odmor provedu radeci. Ali, zato im ne nedostaju druženja i okupljanja navece, pogotovo vikendom. Tako je i u Srpskom porodicnom društvu „Car Lazar“ iz Nirnberga u kome je prošlog petka bilo dvadesetak clanova i gostiju.
– Evo, uradili smo nešto i za svoju dušu. Sedimo vani u hladovini nas dvadesetak, ima nas dosta iz Uprave. Pripremili smo hladno pice i meze i tako uživamo. Jedan manji deo naših clanova je vec na odmoru dok se za dve nedelje ocekuje odlazak vecine. Pa ni u to vreme mi necemo zakljucavati klupske prostorije, uvek ce biti neko da radi – kaže Saša Jojic predsednik.


Za fudbal „fale“ mladi

Tokom godine bilo je razgovora da se osnuje fudbalska sekcija koja bi pored igranja na turnirima ovog leta od jeseni bila registrovana i igrala u nemackoj ligi.
Izgleda da je za sada to prekrupan „zalogaj“, jer kako rece predsednik Jojic „fale nam mladi“. Možda ce ova stalna druženja u krugu prijatelja i u pravom porodicnom ambijentu doprineti da se ostvari i ovaj cilj Uprave.

Tokom letnjeg perioda i u vreme godišnjih odmora aktivnosti se svode uglavnom na druženja i okupljanja, a vec od jeseni pocece gužve vikendom. Tada se organizuju zajednicki ruckovi, u klupskim prostorijama slave se rodendani, krštenja, veridbe. U sali ima mesta za 95 gostiju i to uglavnom bude ispunjeno do poslednje stolice. Sav posao u kuhinji ili za šankom obavljaju svi clanovi, pocev od Uprave, jer ovde svako radi ono što najbolje zna.
– Mi nikom nismo naplatili korištenje klupskih prostorija, jedina zarada je na prodaji pica, a o jelu se dogovaramo. To može da bude prase ili jagnje sa ražnja, roštilj, a neretko su to i specijaliteti naše domace srpske kuhinje. Vec po povratku sa godišnjeg odmora pocece i takva okupljanja – kaže Saša Jojic i poziva na vrucu jagnjetinu u subotu.