Veliko priznanje prof. Vlastimiru Vujiću

Upravni odbor Razvojne akademije Srbije (RAS) 24. maja (na Dan Svetog Ćirila i Metodija) ove godine, doneo je odluku da se za dopisnog akademika primi Vlastimir Vujić iz Mađarske (rođeni Kuljanin, dopisnik nedeljnika „Pečat" i profesor u Srpskoj gimnaziji "Nikola Tesla" u Budimpešti).

Na Vidovdan, 28. juna, SRA je izdala Povelju o proglašenju Akademika Vlastimira Vujića za dopisnog člana Akademije, a 11. jula u prostorijama Sveslovenskog saveza u Beogradu, predsednik RAS Akademije, prof. mr Alek Račić mu je svečano i uručio.

Novom akademiku, prof. mr Vlastimiru Vujiću u nadležnost je tom prilikom dato i rukovođenje Odeljenjem za omladinu i sport, kao i povereništvo RAS Akademije za Mađarsku i Slovačku.

Ova Akademija bavi se duhovnim i biološkim očuvanjem srpskog naroda kroz saradnju sa svim institucijama koje prihvataju takvu misiju i ciljeve RAS Akademije. Ona ima osam (8) Odeljenja – pravno, tehničko, zdravstveno, ekološko, naučno-prosvetno, za duhovnost i porodicu, umetnost i kulturu, i – omladinu i sport. Takođe, ima i 31 akademika-poverenika u isto toliko država na četiri od pet kontinenata. Ima ih u Evropi, Aziji, Americi i Australiji, kao i na jednom podkontinentu – Indiji.

RAS Akademija ima i dva (2) inostrana akademika – Sergeja Baburina (Rusija) i Šen Hanga (NR Kina).

Original Article