Večeras onlajn predavanje Dejana Ristića o Svetome Save – Milan Vašalić govorio o tradicionalnim instrumentima

  • Milan Vašalić iz Kikinde održao predavanje o ulozi tradicionalnih instumenata u radu sa folklornim ansamblima – Foto: arhiva Savez Srba Slovenije
  • Dejan Ristić će govoriti o Svetom Savi kao istorijskoj ličnosti
   Foto: arhiva D. Ristić

  Savez Srba Slovenije je u sklopu projekta „Tradicija i stvaralaštvo“ ove nedelje održao sedmo onlajn predavanje na temu „Uloga tradicionalnih instrumenata u radu sa folklornim ansamblima”. O ovoj temi govorio je Milan Vašalić, vrsni instrumentalista na tradicionalnim instrumentima iz Kikinde. Moderator je bila dr Vesna Bajić Stojiljković. „Savez Srba Slovenije zahvaljuje Milanu Vašaliću na veoma zanimljivom i iscrpnom predavanju koje će zasigurno otvoriti mnoge mogućnosti u primeni tradicionalnih instrumenata u folklornim ansamblima i orkestrima“, istakli su u Savezu.

  U okviru ovog projekta večeras će se održati još jedno predavanje posvećeno istoriji. Poznati istoričar iz Beograda Dejan Ristić održaće predavanje o Svetom Savi kao istorijskoj ličnosti. Predavanje je besplatno a prijave su na linku: https://forms.gle/hnUfaVa1JnAom5ii6 (Nakon registracije dobija je mejl sa uputstvom za povezivanje na aplikaciju „Zoom“. Predavanje počinje u 20 časova.

   Original Article