Učvrstimo se u veri u teškim vremenima

U proteklu nedelju, u Crkvi svetog arhiđakona Stefana u sidnejskom naselju Ruti Hil obeležen je dan Svetog velikomučenika Pantelejmona. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop australijsko-novozelandski Siluan, uz sasluživanje starešine hrama oca Aleksandra Ivanovića i protođakona Petra Mrakića.

Vladika Siluan je posle liturgije održao besedu, u kojoj je uputio poruke ohrabrenja vernicima, da istraju na svom putu spasenja.

– U vremenu kao što je naše, preko svake mere je potrebno da čovek stremi i istrajava u istinitoj i spasonosnoj realnosti… realnosti koja nam kazuje da smo pre svega deca Božija. Na tom putu usinovljenja potrebno je mnogo ljubavi i žrtve, ali je i samo to ono što će nas, po rečima Gospodnjim, pokazati da smo Hristovi – istakao je episkop Siluan.

Episkop je takođe uputio podršku svim pravoslavnim vernicima u Viktoriji, povodom aktuelne situacije i rigoroznih restriktivnih mera koje su tamo na snazi, u cilju sprečavanja širenja virusa. Pozvao je ljude u Viktoriji da ovo vreme iskoriste da sebe i svoje najbliže učvrste u veri kroz molitvu.

Na kraju liturgije, otac Aleksandar se zahvalio vladiki, a zatim je sve prisutne pozvao na ručak koje je pripremilo vredno kolo sestara. Tom prilikom, otac Aleksandar preneo je episkopu i svim parohijanima tople i molitvene pozdrave oca Srboljuba Miletića, prethodnog starešine hrama svetog Stefana u Ruti Hilu.

Чланак Učvrstimo se u veri u teškim vremenima се појављује прво на Vesti online.

Original Article