U Valeti na Malti počinje svetska premijera dokumentarnog filma Bežično – priče o Nikoli Tesli

u-valeti-na-malti-pocinje-svetska-premijera-dokumentarnog-filma-bezicno-–-price-o-nikoli-tesli
U Valeti na Malti počinje svetska premijera dokumentarnog filma Bežično – priče o Nikoli Tesli

Svetska premijera dokumentarnog filma Bežično – priče o Nikoli Tesli će se održati 25. aprila u Embassy Cinemas, u Valeti, sa početkom u 19 sati. Premijerna projekcija u Valeti označiće početnu tačku globalne turneje ovog filma. Ulaz je slobodan, a prijave za rezervaciju mesta treba poslati na  na office@seccmalta.org

„O Tesli se pisalo mnogo, pričalo mnogo, snimalo mnogo. Ipak, neke značajne priče iz njegovog života ostale su neispričane. Muzej Nikole Tesle, kao institucija čija je primarna funkcija da baštini Teslino nasleđe, rešila je da ove priče ne ostanu neispričane. U godini za nama nastao je igrano-dokumentarni film Bežično“, istakli su predstavnici Srpsko obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska sa Malte, koji učestvuju u organizaciji i realizaciji filma.

Ovaj film je mnogo više od još jednog pregleda informacija. Analizirajući najvažnije pojedinosti iz života Nikole Tesle, film traži odgovor na pitanje šta je zapravo bogatstvo i da li je čovek biće materije ili biće duha. Pričajući priče o jednom od najvećih svetskih umova svih vremena, film nas navodi da preispitamo sopstvene sisteme vrednosti i pronađemo besmrtno u nama.  Film kombinuje retke arhivske snimke, intervjue sa ljudima koji su ceo svoj profesionalni život posvetili izučavanju lika i dela Nikole Tesle i scene rekonstrukcija najznačajnijih momenata iz Teslinog života.

Detaljnije