U susret Vaskrsu! Održana radionica i u Hramu Sveta Trojica u Cirihu

u-susret-vaskrsu!-odrzana-radionica-i-u-hramu-sveta-trojica-u-cirihu
U susret Vaskrsu! Održana radionica i u Hramu Sveta Trojica u Cirihu

Na radost đaka i roditelja Srpske dopunske škole u Cirihu, nastavnice Ivana Petković i Vesna Savić, koje izvode nastavu u pojedinim grupama u kantonu Cirih, zajedno sa sveštenstvom SPC Sveta Trojica u Cirihu, organizovale su u subotu, 13.aprila 2024. Vaskršnju radionicu i likovnu izložbu radova nastalih na redovnim časovima.

„U svetom hramu Svete Trojice u Cirihu, okupili su se roditelji, sadašnji i budući đaci naše škole da iskažu svoju kreativnost i umeće u oslikavanju jaja, kao i u izradi korpica i drugih uskršnjih dekoracija. Istovremeno su prisutni imali priliku da uživaju u izložbi dečijih likovnih radova. Najbolji među najboljima, za najkreativniji likovni rad i oslikano jaje dobili su diplome i poklon knjigu Biblija za decu, dar SPC u Cirihu”, istakla je nastavnica Vesna Savić.

Foto: Sprska škola u Švajcarskoj

Nakon posluženja koje su roditelji pripremili, svi prisutni su zapevali uskršnje pesme, a zatim je usledilo i zajedničko fotografisanje, uz dogovor da ovakva druženja i radionice postanu tradicionalne, dodala je nastavnica.

Detaljnije