U Beču glumce ne ponižavaju

Slučaj poznatog reditelja i učitelja glume Miodraga A, koga su glumica Milena Radulović, kao i još nekoliko njenih koleginica prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao, potresao je javnost u Srbiji, ali i naše ljude van domovine. Milinko Ametović Beganović, predsednik amaterskog pozorišta Gastarbajteri, kaže da ga je kao glumca duboko pogodila priča mladih koleginica, jer je i svojevremeno doživeo poniženje od jednog reditelja. Dodatno saoseća i kao roditelj dve devojčice.

Ametović Beganović ističe da upućuje punu podršku devojkama koje su smogle snage da podele svoje traume i sve kroz šta su prošle, dodajući da svi roditelji moraju ovo da shvate i kao upozorenje i obrate pažnju šta se dešava sa njihovom decom.

– Mnogo me je potresla vest da su neke naše poznate glumice bile žrtve zlostavljanja u školi glume. Ovim putem želim da izrazim podršku glumicama – rekao je Ametović Beganović za “Vesti”.

Strašno je, ističe, kada mlad čovek počne da se bavi glumom iz najlepših pobuda, a onda upadne u nečije kandže.

– To što čitamo da su učenice bile psovane i ponižavane, to za mene ništa nije novo jer sam imao takvo iskustvo da me je reditelj psovao i vikao na mene – priseća se Ametović Beganović.

To je, navodi, doživeo samo jednom i to sa rediteljem iz Srbije.

– Sa Austrijancima mi se to nije nikad dogodilo za 11 godina koliko se bavim ovim poslom. Da li je razlog u tome što Austrijanci imaju više strpljenja od naših, ili neguju drugačiji stav prema glumcima, nisam siguran – navodi Milinko Ametović Beganović.

Upozorenje roditeljima

– Kao roditelj dve ćerke koje već sada pokazuju želju da se bave glumom, imam veliki strah da bi mogle da dožive i prožive svašta. Slučaj u školi glume Miodraga A. bi trebalo da bude jedno veliko upozorenje svim roditeljima da obrate pažnju šta njihova deca rade, ali i kroz šta prolaze, kako se osećaju, šta doživljavaju – rekao je Ametović Beganović.

Чланак U Beču glumce ne ponižavaju се појављује прво на Vesti online.

Original Article