U Austriji rekordan broj obolelih od aprila: Registrovan 191 novi slučaj zaraze korona virusom

U Austriji je u poslednja 24 sata registrovan 191 novi slučaj zaraze korona virusom.

Još juče je registrovan novi rekord dnevnog broja obolelih od aprila, kada su zabeležena 303 novozaražena.

Treba imati na umu da je u subotu manje testirano nego radnim danom, to jest, testirano je 9.136 lica, za 3.214 manje nego prethodnog dana.

Kao i prethodnih dana, i ovaj je put najveći broj novozaraženih registrovan u Beču – 86. Drastično povećanje beleži Donja Austrija, koja je u subotu imala još svega sedam nova slučaja, a danas već 39.

Zatim sledi Gornja Austrija sa 24, Salcburg sa 14, Tirol sa 12 i Koruška sa osam, te Štajerska sa tri i Burgenland s jednim obolelim. Trenutno u Austriji ima 1.889 aktivno obolelih, od kojih je 84 hospitalizovano i 19 na intenzivnoj nezi.

Od pcocetka epidemije, krajem februara, u Austriji je pozitivno testirano ukupno 23.301 lice, od kojih je 20.681 izlečeno.

Pošto je, proteklih dana, zabeležen veliki udeo povratnika sa odmora u Hrvatskoj među novozaraženima, od ponoći će Hrvatska biti na listi rizičnih regiona, to jest, među zemljama za koje važi upozorenje na putovanje. To znači da će svi koji se iz te zemlje vraćaju morati da imaju negativan PCR test, odnosno da će morati u Austriji da ga o sopstvenom trošku urade u roku od 48 sati.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Preuzeto sa portala Nasiusvetu.com