Trka kroz Baden-Virtemberg

more

 • Učenici Slavice Stupar iz Raštata
 • Učenici Slavice Stuper u Karlsrueu
Foto: S. Stupar

Iako ove školske godine nije bilo mogućnosti da se Kros RTS-a realizuje na jednom mestu, gde bi, kako već tradicionalno, učestvovali svi učenici srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtemberg, želja da se trči za Srbiju nije izostala i uz poštovanje svih epidemioloških mera, Kros RTS-a je i tokom oktobra organizovan po grupama, a svaka grupa posle trke dobila je i pobednika.

U Kornvesthajmu je pobedio učenik Mihailo Mijić u kategoriji za mlađi uzrast, a u Bad Kanštatu, gde su učenici bili podeljeni u dve grupe, u mlađoj grupi pobedu je odnela Lena Kosanović, a u starijoj Marko Medaković. Svim učesnicima i pobednicima trke, diplome je uručila njihova nastavnica Simić Slavica.

 • Učenici u Leobergu nastavnice Slavice Simić
 • Učenici u Kornvestajmu Slavice Simić
Foto: S. Simić

„U Leonbergu nismo imali uslove da kros održimo u školi, pa smo uz veliku podršku roditelja, naročito Jasmina Šarića, decu odveli u obližnji Sportski centar. Sa velikim zadovoljstvom, na pravoj stazi, učenici podeljeni u dve grupe, uz navijanje roditelja, borili su se za prvo mesto. U mlađoj grupi pobedila je Elena Bognar, dok je u starijoj grupi pobedila Lena Marković“, istakla je nastavnica Simić.

Svoje sportske sposobnosti i takmičarski duh, takmičenjem u trčanju u školskom dvorištu, rado su pokazali i učenici srpske dopunske škole u Vinendenu, Šorndorfu i Eslingenu, gde nastavu realizuje nastavnica Damjanović Valentina. Učenici su se rado oprobali u krosu i proverili svoje trkačke sposobnosti. Cilj za osvajanjem prvog mesta je svakako bila motivacija za sve učenike.

 • Đaci u Vinendenu nastavnice Valentine Damjanović
 • Mlađi razred odeljenja u Vinendenu
Foto: V. Dajmanović

Najbrži u Vinendenu bili su : Filip Čobanović, Luka Radičanin i Tara Brezovac, dok su pobednici trke u Šorndorfu: Zoran Vukašinović, Jelena Živadinović i Dušan Živadinović.

Pobednici u Eslingenu bili su: Nemanja Jovanović, Jovana Jovanović i Luka Stajić Maksimović.

Učenici od prvog do sedmog razreda u Gajzingenu, takođe su rado trčali i zasluženo osvojili diplome za učešće koje im je dodelila nastavnica Biljana Anđelković. U Filingen-Šveningenu u okviru Krosa RTS a, nastavnica Biljana, ispunila je i posebnu želju učenicima da se na kraju trke po uzrasnim grupama takmiče svi, nezavisno od uzrasta, pa su tako svi učesnici još jednom zajedno trčali trku.

 • Gajzingen – učenici nastavnice Biljane Anđelković
Foto: B. Anđelković

Želja da se najbrže stigne na cilj, ali i radost druženja među vršnjacima, nije izostala ni u nastavnim grupama nastavnice Slavice Stupar.

U Raštatu su se takmičili učenici od 1. do 8. razeda. Pobedila je učenica Tamara Blaženović, drugo mesto pripalo je Davidu Pejičinu, a treće Tijani Rogić.

Učenici u Karlsrueu su bili podeljeni u tri grupe. Pobednica u mlađoj grupi je Lena Tadić, druga je Marija Subotić, a treća Mina Tadić. U srednjoj grupi, pobedu je odneo učenik Konstantin Tomić, druga na cilj je stigla Aleksandra Stojčević, dok je treća bila Anastasija Božović.

 • Trka u Gajzingenu
 • Trka u Filingen-Šveningenu
Foto: B. Anđelković

U starijoj grupi prvi je Andre Subotić, drugo mesto dele Nemanja Leščešen i Aleksandar Šaljić, a treći je Stefan Šaljić.

U Gagenau su se takmčili učenici u dve grupe. U mlađoj grupi pobedio je Stefan Stojković, druga je bila Nikolina Stojković, a treća Mila Okupni. U srednjoj grupi pobedio je Luka Cvetković, drugi je Tomas Fikuart, a treća Teodora Stojković.

U Bruhzalu su učenici jedva dočekali trku. Prvo mesto su osvojili Jovan Raketić i Neven Bramaja, druga je Helena Nedić, a treća Silvija Rakić.

Baš kao i svake godine, i ove, pobednik svih trka Krosa RTS-a je DRUGARSTVO. U ime druženja i drugarstva radujemo se novim susretima i trkama, u nadi da ćemo se dogodine tradicionalno okupiti u još većem broju, kako bi još jednom i sportskim duhom pokazali koliko volimo svoju domovinu.

 • Đaci u Bad Kanštatu
Foto: S. Simić
 • Učenici u Bad Kanštatu
 • Trka je bila i u Eslingenu
Foto: S. Simić
 • Učenici u Filingenu-ŠVeningenu sa diplomama
 • Učenici u Gagenau sa nastavnicom Slavicom Stupar
 • Trka u Raštatu
Foto: S. Stupar

moreOriginal Article