Telo mrtve Srpkinje pronađeno u šumi u Švajcarskoj

U blizini švajcarskog mesta Cecikon u kantonu Turgau, slučajni prolaznici su u blizini jednog šumskog puta pronašli leš ženske osobe uvijen u tepih. Kako je potvrdila DNK analiza, reč je o našoj zemljakinji Izabeli Todorović (21) koja se od 3. novembra prošle godine vodi kao nestala.

Izabela je poslednji put viđena u Cirihu, u Lange štrase, a u noćnom Lambada-klubu viđena je u društvu dvojice, barem dvostruko starijih muškarca.

Nije imala neprijatelja

Izabelina majka Violeta na pitanja novinara švajcarskih medija nije mogla da kaže ko bi želeo da naudi njenoj ćerki.
– Nije imala stalnog momka, a koliko znam ni sa kim nije bila ni u svađi. Zaista ne znam ko bi imao razloga da naudi mojoj mezimici i nemam nikoga na koga bi policiji mogla da ukažem kao mogućeg krivca – kroz suze je izjavila Izabelina majka Violeta.

Mora se reći da švajcarska policija sve ovo vreme nije vodila opsežnu istragu kako bi pronašla Izabelu, iako je njena porodica 12. novembra 2017. zvanično prijavila njen nestanak. Smatrali su da se radi o punoletnoj osobi koja je svojevoljno otišla od kuće, a nije bilo nikakvih tragova niti izjava svedoka koji bi upućivali na zločin.

Ona je naime i pre toga znala da ode na nekoliko dana od kuće, ali se uvek vraćala i javljala porodici o svom mestu boravka. Čak je i njena majka Violeta putem medija upućivala apel Izabeli da se vrati kući jer jednostavno nije htela da veruje da se nešto strašno dogodilo njenoj ćerki.

Pre zvanične potvrde da je reč o Izabeli, policija je uzela uzorke DNK od njene porodice, majke Violete (42), oca Ervina (46), sestre Julijane (19) i brata Ivana Todorovića (26).

– Prema njihovom držanju shvatio sam da ne mogu da očekujem dobre vesti – rekao je tada Izabelin brat Ivan za medije.

Leš uvijen u tepih svetlozelene boje pronašao je Manfred Hunciker (78) vlasnik te šume. On je krenuo u obilazak imanja, jer je dan pre toga švajcarskom protutnjalo olujno nevreme koje je obaralo i stabla, pa je hteo da utvrdi eventualnu štetu.

– Primetio sam u jedoj uvali, četiri, pet metara ispod šumskog puta, među drvećem, savijen tepih. Prišao sam da vidim o čemu se radi, a kada sam krenuo da ga odmotam shvatio sam da u svojoj ruci držim drugu beživotnu ruku – ispričao je medijima Hunciker.

Kada se oporavio od prvobitnog šoka odmah je obavestio policiju koja je ubrzo blokirala taj deo šume, dok su forenzičari krenuli sa izuzimanjem tragova na mestu zločina.

izvor : vesti-online.com

Original Article