Svaka pesma molitva za Kosovo

Književno i folklorno vece, održano je u subotu u velikoj sali gimnazije “Imanuel Kant” u Riselshajmu. Organizatori su bili klub “Jugoradnik” i SAJKOR (Savet jugoslovenskih književnika u otadžbini i dijaspori).
Potpredsednica SAJKOR Nevenka Calic najavila je gosta na ovoj manifestaciji, Slobodana Rakitica, predsednika Udruženja književnika Srbije.
– Svaka pesma je molitva za Kosovo – rekao je na pocetku svog obracanja Rakitic, procitavši nekoliko pesama iz svoje knjige “Južna zemlja”. Poceo je pesmom “Okrecem svoje lice tebi, Gospode”.
Publika u Riselshajmu imala je priliku da cuje i dve nove, neobjavljene pesme Slobodana Rakitica, “Pismo sa Vracara” i “Jutarnji gost”.

Pored gostovanja u Frankfurtu Slobodan Rakitic ce, sledeceg vikenda, zajedno sa Nevenkom Calic ucestvovati na književnim vecerima u Holandiji, i to u Roterdamu, Flisingenu i Utrehtu.
U nastavku programa nastupile su recitatorske i folklorne sekcije, “Jugoslavije” iz Ofenbaha i domacina, kluba “Jugoradnik” iz Riselshajma, a nastupila je i i diskofolk grupa domacina.
Program je odlicno vodila ucenica Biljana Nicin.
Dobri domacini bili su predsednik Predrag Tešinic, Petar Pavic i svi clanovi “Jugoradnika”.
Ovoj veceri prisustvovao je i generalni konzul iz Frankfurta Dragan Vukšic sa suprugom.