Srpski sjaj u Gradu svetlosti

srpski-sjaj-u-gradu-svetlosti

M. Milanović

Veliko interesovanje: Brojna publika na reviji u Galeriji Burbon

Pariska nedelja mode je najposećeniji događaj godine u Francuskoj, čak ispred sajma automobila ili Rolan Garosa. Ove godine Srbija je, zahvaljujući Svetlani Horvat, predsednici Srpske nedelje mode, koja je radila 20 godina na ostvarenju svog sna da i srpski dizajn budu deo najvažnije nedelje mode u svetu, imala čast da naše dizajnerke predstave svoje modele u prestižnoj Galeriji Burbon.

Možemo da se ponosimo: Natali Beljanski Popović na otvaranju koktela

Kao što su “Vesti” već pisale u Kulturnom cetru Srbije prvo je otvorena izložba fotografija na kojoj su prikazani modeli dizajnera Suzane Perić, Jelene Malešević, Aleksandre Džaković i kreativnog tandema Jelena Zorić i Milice Tričković.

Andrej Davidović i Suzana Perić

Potom su modeli ovih dizajnerki predstavljeni na modnoj reviji u velelepnom prostoru Galerije Burbon. Uz muziku Gorana Bregovića, prošetalo je 20 manekenki koje su nosile kreacije srpskih dizajnerki. Reviju je otvorio i zatvorio top model Andrej Davidović.

Svetlana Horvat i Vinka Petrović

Za predstavljanje ovih kolekcija vladalo je veliko interesovanje, a u prvom redu su između ostalih sedele i Natali Beljanski Popović, direktorka Srpskog kulturnog centra u Parizu Branislava Bečanović, konzulka Ambasade Srbije.

Manekenke pred nastup

Prethodnih pet godina je Federacija vršila konstantni nadzor i analizu nad svim nedeljama mode u svetu i na kraju izabrala dve zemlje iz Evrope, Srbiju i Portugal da budu deo zvaničnog programa van Francuske koje će biti deo Pariske nedelje mode.

Tim koji je pripremao reviju

Dan posle revije u Kulturnom centru Srbije organizovan koktela, a učesnici revije su izneli utiske sa uspešne prezentacije srpske mode u Parizu.

Maštoviti modeli

Detaljnije