Srpski lobi za bolji biznis

Na inicijativu Upravnog odbora Srpskog kulturnog saveza i Sime Pavlovića, predsednika ove krovne organizacije Srba u Švajcarskoj, te nekoliko mladih preduzetnika, agenata osiguranja, vlasnika garaža, prodavnica, restorana, lekarskih ordinacija i prevodilačkih biroa, danas će se u diskoteci „Grodonia“ u Rimlangu kod Ciriha održati Skupština Udruženja privrednika SCG u Švajcarskoj.

U pozivu na ovaj skup koji je, po rečima Ranka Aćimovića, poznatog ugostitelja u zemlji satova, zakazan za 19 sati, kaže se da će Skupština biti pokušaj da se oživi organizacija koja je osnovana još pre punih 14 godina. Tada je, naime, u restoranu „Krone“ u Badenu, a na inicijativu najpoznatijih i „najmoćnijih“ vlasnika naših restorana u Švajcarskoj – Duška Šukurme, Ranka Aćimovića, Radovana Perovića Belog i Neđe Trivića – osnovano Jugoslovensko udruženje privrednika sa ciljem razmene iskustava i uspostavljanja srpskog poslovnog lobija u Švajcarskoj.

Kontakt telefoni

Zainteresovanima za ovu skupštinu i Udruženje privrednika SCG za dodatne informacije na raspolaganju su sledeći brojevi telefona: 079/689 47 87 (Simo Pavlović), 079/692 32 08 (Duško Šukurma) i 079/445 31 43 (Ranko Aćimović).

Delujući u skladu sa vremenom i ratnim požarom koji je zahvatio domovinu, ovo udruženje se devedesetih godina istaklo po brojnim humanitarnim akcijama, namenjenim ugroženim zemljacima u zavičaju, a o tom predanom radu i danas svedoče mnoge diplome, priznanja i zahvalnice.

– Posle dve godine aktivnog angažmana kao da smo se u jednom trenutku svi zamorili i počeli da se bavimo svako svojim ličnim problemima. Aktivnosti udruženja su zamrle, ali je nekako uvek kod nas tinjala želja da obnovimo rad – kaže za „Vesti“ Duško Šukurma.

On ističe da je Udruženje uredno prijavljeno švajcarskim vlastima, a Statut napravljen po Građanskom zakonu o udruženjima u Švajcarskoj, po članu ZBG 67 do 69, tako da je danas sedište i poštansko sanduče na adresi restorana „Krone“, Burghostrasse 14, 8105 Regensdorf.

Ranko Aćimović se nada da će za danas zakazana Skupština biti veoma posećena jer su mu u ličnom kontaktu mnogi zemljaci, vlasnici privatnih radnji i poslova u Švajcarskoj, potvrdili dolazak.
-Dobio sam poziv i sigurno dolazim – kaže Karlo đurić, koji se bavi prodajom osiguranja. On smatra da će se uspeti u ideji da to bude jako udruženje uspešnih ljudi, koji će svojim iskustvom i znanjem uspeti da odgovore izazovima novog vremena.