Srpski izlagači na „Sajmu stanovanja i enterijera“ u Beču

Vodeći sajam za stanovanje i dizajn u Beču i ove godine je privukao veliku pažnju izlagača i posetilaca. Oko 500 izlagača predstavilo je najnovije trendove u oblasti stanovanja i dizajna, a izložbene hale su bile tematski podeljene na četiri oblasti: kuhinja iz snova, nameštaj po meri, kupatilo i bašta i dizajnerski komadi.

Za posetioce su organizovana predavanja, javna kuvanja, a dizajneri i stolari su pokazali svoje umeće. Mogle su se videti i inovacije proizvođača kuhinja i trendovi za kuhinje, ležajeve, tapaciran nameštaj i klasičan nameštaj, uređenje kupatila, sanitarija i velnes-oaze, trendovi za bašte, terase i balkone.


Svetsku premijeru je imao iLifeSOMM, tehnologija hidrodinamičkog spavanja na vodenom krevetu na kome se za samo 12 minuta ležanja, osećate kao ponovo rođeni. Tehnologija iLifeSOMM ima ukupno 8 vrsta terapije gde se koristi element vode i optimalna raspodela pritiska, muzika, infracrvena i magnetna tehnologija itd.

Svetske , a naše kompanije!

Stolarska scena sajma je ove godine bila u žiži interesovanja, a drvo kao sirovina u središtu pažnje. Srbija je kao svog predstavnika imala kompaniju „Bemman“ koja proizvodi sve vrste prozora i vrata, nameštaja, obloge za podove i zidove, kao i stepeništa, i to 100% od drveta. Kompanija uspešno posluje u Rusiji i Kazahstanu, a nedavno je otvorila i svoje predstavništvo u Beču.


Kompanija BEMMAN nastavlja porodičnu tradiciju dugu vekovima i poseduje neprocenjivo iskustvo u preradi drveta sa isključivo German standard tehnologijom. Veliku pažnju poklanjaju kompletnoj telhologiji rada od izbora drveta u šumi, proizvodnje, do isporuke i ugradnje proizvoda.
U hali C gde su predstavljene nove ideje za opremanje kupatila i bašte, kao i trendovi u oblasti sanitarnog dela. Najbolje iz Srbije u segmentu keramičkih pločica se predstavio vodeći srpski proizvođač keramičkih pločica, Keramika Kanjiža.
Kompanija Keramika Kanjiža je u toku 2016. godine proizvela i prodala 2,5 miliona metara kvadratnih pločica, od čega je čak 50% plasirano na tržišta u izvozu. Kao glavni ciljevi kompanije za naredni period su održavanje i povećanje procenta izvoza, pa tako ne čudi da je ove godine upravo Keramika Kanjiža jedini domaći prozvođač keramičkih pločica koji je uzeo učešće na Sajmu stanovanja i enterijera u Beču.


Keramika Kanjiža je u Beču pokazala svoje brojne novitete, kao i svoje najprodavanije pločice imitacije prirodnih i građevinskih materijala, čime je zvanično obeležila ulazak na austrijsko tržište. Za sve zainteresovane, pločice Keramike Kanjiža u Beču možete naći na adresi Wiener Srtaße 15, A-2340 Mödling ,Tel: +43 2236 860 434

Pravu atrakciju na sajmu u Beču je izazvala kompanija Quercusplus čiji je zaštitni znak rashladna vinska vitrina od hrastovog drveta, elegantnog izgleda. Na štandu su prikazane i ostale fascinacije vrhunskog kvaliteta kompanije Quercusplus kao što su drveni lavabo, drvene kutije za vina, vizit karte od drveta i mnoge druge.

Štandove su posetili Ambasador Republike Srbije u Austriji Pero Janković i Nada Knežević – savetnik Ambasade i predstavnik Privredne komore Srbije.
Budući da je Austrija tradicionalno jedno od najjačih tržišta i za srpske proizvođače, prisutnost na ovom sajmu je vrlo važna, ali su važne i sve ostale aktivnosti koje se sprovode s ciljem animiranja austrijskih kupaca koji znaju da cene kvalitet i poslovnost. Tokom sedam dana sajma ostvareni su brojni poslovni kontakti sa partnerina iz Austrije i inostranstva, kao i ,onaj najvažniji, neposredan kontakt sa budućim kupcima.
2017., Dijaspora, BečOriginal Article