Srpski državljanin ukrao milion evra

Rijad K. (26), državljanin Srbije nastanjen u Dahau, ukrao je skoro milion evra, novac koji je prevozila kompanija za obezbeđenje “Prosegur” u kojoj je zaposlen. Ovaj Srbin od juče je postao jedan od najtraženijih begunaca u Nemačkoj.

Rijadu K. se gubi trag juče ujutro, a veruje se da je u ovoj nesvakidašnjoj krađi imao saučesnika.

Rijad K. je u četvrtak ujutro, po običaju, sa dvojicom kolega, starosti 23 i 39 godina, u blindiranom vozilo firme za obezbeđenje “Prosegur” išao do banaka po novac. Ostao je u vozilu dok su dvojica kolega izašla da bi odnela pare. Čim su kolege zašle u uličicu Blumenaur i nestale mu iz vidokruga, Rijad K. je dao gas i pobegao u kombiji sa novcem.

Prema pisanju nemačkih medija, svedoci su izjavili da su videli žuti “Prosegur”, blindirani kombi kako vozi do ulice Rolf-Piniger. Posle vožnje ne duže od 400 metara, od mesta gde je ostavio dvojicu kolega, 26-godišnji državljanin Srbije je, na parkingu koje nije vidljiv sa glavnog puta, a blizu je jedne pekare, ostavio transportno vozilo i nestao.


Tu ga je, kako se veruje, čekao pomagač i zajedno su izneli novac iz kombija. Meštani su kasnije izjavili policiji da su videli dvojicu muškaraca kako užurbano hodaju ulicom i kroz park. Pretpostavka istražitelja je da je saučesnik upravo pored parka ostavio drugo vozilo kojim su pobegli.

Mediji u Nemačkoj pišu da je Rijad K. verovatno već bio daleko kada je primećeno da ga nema. Policija je odmah blikorala taj kraj, razgovarano je sa meštanima, a forenzičari su detaljno “pročešljali” teren ne bi li našli trag koji može pomoći u utvrđivanju identiteta saučesnika Rijada K, kao i vozila kojim su pobegli.

U potrazi, učestvovali su helikpteri i psi, ali Rijadu K. još nema traga.

Nemački “Bild” je objavio da je lopov, verovatno rodom iz Zapadne Srbije, a preneo je i da kompanija za obezbeđenje “Prosegur” kod koje je lopov bio zaposlen juče nije imala komentar na ovaj incident.

izvor : blic.rs

Original Article