Srpska u srcu

Predstavništvo Republike Srpske u Štutgartu u sali Birgerhausa u Sindelfingen-Maihingen u prisustvu velikog broja zvanica iz Republike Srpske proslavilo je Dan Republike Srpske. Među 400 okupljenih bili su i poslanik Hrišćansko-demokratske unije Nemačke (CDU) u Bundestagu Stefan Kaufman i poslanik CDU u parlamentu regije Baden-Virtemberg Rejmod Hase, koji su pre nekoliko meseci boravili u poseti Republici Srpskoj.

Uz posebnu zahvalnost šefu Predstavništva RS u Štutgartu Mići Ćetkoviću, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da srećan zbog ove tradicionalne svetkovine:

– Želim da se zahvalim svima vama koji ste dali doprinos Republici Srpskoj uvek kad je to trebalo. Ubeđen sam da ćemo svi zajedno graditi još lepšu i bolju RS.

Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, u emotivnom obraćanju gostima je, između ostalog, istakla:

– Republika Srpska se čuva u srcu, ima prijatelje širom sveta. Ponosni smo što je imamo i odlučni smo da je čuvamo i jačamo. RS traje već 28 godina i nastaviće da traje za sva vremena.

Чланак Srpska u srcu се појављује прво на Vesti online.

Original Article