Srpska dece iz Eparhije dalmatinske posetila Zagreb

Srpska dece iz Eparhije dalmatinske posetila Zagreb

3. septembar 2021.
Aktuelno, Region, Vesti

0 Views

Ambasada R. Srbije u Zagrebu, u saradnji sa UG „Žene kosovske doline“ iz mesta Uzdolje, a uz podršku narodne poslanice R. Srbije Sanje Lakić i SKD „Prosvjeta“ iz Zagreba, organizovala je u petak, 3. septembra 2021. godine posetu Zagrebu za srpsku decu sa područja Eparhije dalmatinske.

Tom prilikom, 36 školaraca uzrasta od drugog do osmog razreda iz mesta sa većinskim srpskim stanovništvom (Biskupija, Đevrske, Kistanje, Orlić, Uzdolje, Ramljani, Vrbnik, Islam Grčki, Varivode, Bribir itd) posetilo je Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, zatim Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju „Kantakuzina Katarina Branković“, kao i Zoološki vrt i Muzej Iluzija u Zagrebu.

Tokom svog boravka u Zagrebu, naši mladi gosti posetili su i Ambasadu R. Srbije, gde im je upriličen doček od strane zaposlenih, a dobrodošlicu su im poželeli otpravnik poslova Davor Trkulja i izaslanik Ministarstva odbrane R. Srbije Bojan Veličković.

Slične objaveObjavljena knjiga o srpskom folkloru u Švajcarskoj

5. septembar 2021.Gujon ugostio delegaciju Evropske asocijacije srpskih folklornih društava

4. septembar 2021.Gujon sa Srbima iz Federacije BiH

1. septembar 2021.

Check AlsoUprava će i dalje biti podrška srpskim studentima koji studiraju u inostranstvu

Na svečanoj 24. „OSSIlaciji“, tradicionalnom letnjem okupljanju članova Organizacije srpskih studenata u inostranstvu potvrđena je …

Original Article