Srbi se spasili iz tornjeva

Jugoslovenka LJiljana Živanovic preživela je, bez povreda, teroristicki napad na zgrade Svetskog trgovinskog centra u NJujorku.
Ona je za beogradsku televiziju BK ispricala da se prekjuce, u trenutku napada na prvu od dve zgrade Svetskog trgovinskog centra, nalazila na 80. spratu zgrade-bliznakinje koja u tom trenutku nije bila meta napada.
– Kada smo culi eksploziju videli smo vatru u prvoj zgradi. Bila sam na 80. spratu i pocela sam da se spuštam požarnim stepenicama. Došla sam do 30. sprata, a onda sam zajedno sa još nekim ljudima izašla na taj sprat i videla kroz prozor kako ljudi iz druge zgrade na prozorima vape za pomoc – ispricala je LJiljana Živanovic, koja radi u jednoj banci cije su poslovne prostorije u zgradi Svetskog trgovinskog centra.
Ona je rekla da je udar drugog aviona u zgradu u kojoj je radila docekala na tom spratu i da je uspela da sa još nekim ljudima izade iz nebodera, koji ima 110 spratova.
– Preživela sam i bombardovanje Jugoslavije i ovo juce. Ne znam šta mi je bilo gore. Juce sam jedino razmišljala o tome kako da se spasim – rekla je ona.
Dodala je da zna da su u prostorijama u kojima radi na 80. spratu u vreme napada ostali predsednik njene kompanije i još nekolicina njegovih saradnika.
Još jedna Jugoslovenka, zaposlena u Svetskom trgovinskom centru, izbegla je juce smrt. Maja Nikolic se u trenutku napada nije nalazila u zgradi, a život je spasila zahvaljujuci tome što je kasnila na posao.
U telefonskoj izjavi beogradskoj televiziji „Studio B“, ona je ispricala da je prekjuce, nešto pre 9 sati (po njujorškom vremenu) krenula ka zgradi Svetskog trgovinskog centra, ali da je videla da je jedna od te dve zgrade u dimu.
„Mislila sam da cu otici na posao pošto druga zgrada u kojoj sam zaposlena nije bila u dimu. Medutim, zastala sam da kupim kafu i onda se cula strahovita eksplozija“, rekla je ona.