Srbi se spasili iz tornjeva

Jugoslovenka LJiljana Živanovic preživela je, bez povreda, teroristicki napad na zgrade Svetskog trgovinskog centra u NJujorku.
Ona je za beogradsku televiziju BK ispricala da se prekjuce, u trenutku napada na prvu od dve zgrade Svetskog trgovinskog centra, nalazila na 80. spratu zgrade-bliznakinje koja u tom trenutku nije bila meta napada.
– Kada smo culi eksploziju videli smo vatru u prvoj zgradi. Bila sam na 80. spratu i pocela sam da se spuštam požarnim stepenicama. Došla sam do 30. sprata, a onda sam zajedno sa još nekim ljudima izašla na taj sprat i videla kroz prozor kako ljudi iz druge zgrade na prozorima vape za pomoc – ispricala je LJiljana Živanovic, koja radi u jednoj banci cije su poslovne prostorije u zgradi Svetskog trgovinskog centra.
Ona je rekla da je udar drugog aviona u zgradu u kojoj je radila docekala na tom spratu i da je uspela da sa još nekim ljudima izade iz nebodera, koji ima 110 spratova.
– Preživela sam i bombardovanje Jugoslavije i ovo juce. Ne znam šta mi je bilo gore. Juce sam jedino razmišljala o tome kako da se spasim – rekla je ona.
Dodala je da zna da su u prostorijama u kojima radi na 80. spratu u vreme napada ostali predsednik njene kompanije i još nekolicina njegovih saradnika.
Još jedna Jugoslovenka, zaposlena u Svetskom trgovinskom centru, izbegla je juce smrt. Maja Nikolic se u trenutku napada nije nalazila u zgradi, a život je spasila zahvaljujuci tome što je kasnila na posao.
U telefonskoj izjavi beogradskoj televiziji “Studio B”, ona je ispricala da je prekjuce, nešto pre 9 sati (po njujorškom vremenu) krenula ka zgradi Svetskog trgovinskog centra, ali da je videla da je jedna od te dve zgrade u dimu.
“Mislila sam da cu otici na posao pošto druga zgrada u kojoj sam zaposlena nije bila u dimu. Medutim, zastala sam da kupim kafu i onda se cula strahovita eksplozija”, rekla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.