Sportske igre

Danas u Bernu, na stadionu „Vankdorf“, dopunska škola na srpskom jeziku, odeljenje Bern, u saradnji sa FK „Jedinstvo“ iz Berna i FK „Solar“ iz Šenbila organizuju Sportske igre za sve učenike škole u Švajcarskoj a pridužiće im se i drugovi iz obližnjeg Strazbura u Francuskoj.
Aktivnost u dopunskim školama na srpskom jeziku ne prestaju. Naprotiv, uzeli su takav zalet, da je prava šteta što nastupa školski raspust. Na sve strane, u svim odeljenjima širom Švajcarske, održavaju se razni susreti, zabave, dečije igre, turniri, izleti i slično.

Zajedničkim snagama predstavnika vlasti SCG, Zorana Popovića, savetnika i koordinatora ispred ambasade SCG, nastavnika, saveta roditelja, SKS u CH i klubova uspostavljena je bolja saradnja sa roditeljima, pa su se učionice napunile preko noći.
Istina, još nije onako kako se očekuje, ali je mnogo bolje u odnosu na prethodni period. Očekuje se iduće godine još veći odziv, upis novih učenika i povratak starih, koji su se iz nekog razloga povukli.
Učiteljica Dragana Dimitrijević je u saradnji sa roditeljima iz Buksa i Araua i sponzoroma organizovala izlet u „Koniland“ u Ripersvilu. đaci i njihovi roditelji, njih oko 70, je u celodnevnom izletu uživalo u balu delfina i mnogim drugim zanimljivim sadržajima.

Iduće subote – matura

Posle današnjeg Sportskog dana u Bernu na redu je proslava mature iduće subote (28. juna) u Vinterturu. Tu će se podeliti diplome i nagrade, posetiti muzej, krstariti Ciriškim jezerom, a ugodno druženje završiti na zajedničkoj večeri i zabavi u restoranu „Grodonija“ u Rimlangu kod Ciriha.

Školski odbor odeljenja u Bernu, u saradnji sa učiteljicama Slađanom Pajčić i Jelenom Mitrović takođe je nedavno organizovao izlet u Ekspodrom i posetili karting-staz u Murtenu. Mnogi učenici su uživali u vožnji kartinga, a posle toga su se provozali brodom po Murtenskom jezeru što je bio doživljaj i za roditelje. Izlet se završio sa večerom i zabavom.
Učenici iz Šafhauzena sa učiteljem Boškom Bogićevićem i roditeljima su organizovali izlet na slapove Rajne. đaci, roditelji i profesorica Violeta Brakus koja je zadužena za područja Lozane, Renensa, Romonta i Vevej-Montrea, iskoristili su priliku da u Veveju učestvuju u manifestaciji prezentovanja nacija, te sa sa svojim programom dostojno prezentuju srpski narod, našu kulturu i običaje.
Vredni Rajko Banović Učo izabran je u upravni odbor svetske organizacije nastavnika na maternjem jeziku, koji rade u Švajcarskoj. On je zajedno sa roditeljima, svojim kolegama i predstavnicima KK „Korać “ organizovao turnir u košarci uCirihu za celu Švajcarsku i turnir u malom fudbalu u Joni, za centralni deo Švajcarske.