Slike iz Tamarinog detinjstva

Po prvi put u Beogradu biće izložen deo slika iz njene kolekcije Slike iz mog najranijeg detinjstva u Srbiji.

Čudo od deteta, child prodigy, kako je svetski umetnici i profesori nazivaju, najmlađa srpska slikarka koja stvara dela od svoje 6. godine, a sa svojih 18 godina postdiplomac čuvenog Univerziteta u Edinburgu, biće prisutna i narednih dana tokom programa i omogućiće Beograđanima da u toku svakodnevnih performansa i radionica budu deo stvaranja novog, zajedničkog umetničkog dela, piše na sajtu Kulturnog centra Kuća kralja Petra Prvog.

 Biografija

Tamara Rogović rođena je 1999. godine u Srbiji. Ogroman talenat ispoljen u najranijem detinjstvu, Tamaru vodi neuobičajenim životnim putevima. Ona postaje najmlađa srpska slikarka, stvarajući dela već od 7. godine života. Nakon brojnih kolektivnih izlaganja, sa samo 12 godina ostvaruje prvu samostalnu izložbu slika. Upisuje fakultet već sa 14 godina.

Najmlađa srpska devojčica koje je izlagala svoja dela u Parizu, Tamara je postala u 16. godini. Posle toga, nastavlja život i rad u Parizu, gde takođe postaje najmlađa studentkinja umetnosti.

2016. godine nastaje humanitarni projekat besplatne škole slikanja za decu, TASHA ART SCHOOL.

2017. godine, sa 18 godina, svojim gostovanjem, podržala je prvi Kids fashion week održan u Srbiji, prikazujući deo svoje kolekcije unikatnih, ručno oslikanih haljina za devojčice.

Takođe 2017. godine, u okviru „Business International summit-a“ objavljen je i njen prvi naučni rad.

U 18. godini, na osnovu svojih radova, postaje student postdiplomskih master studija likovnih umetnosti na svetskom vodećem Univerzitetu u Edinburgu, što je čini najmlađim postdiplomcem u ovoj oblasti u Velikoj Britaniji i Srbiji, a verovatno i u svetu, piše na sajtu Kuće Petra Prvog.