SKS0 Kruna iz Skija u Italiji organizovala turnir u malom fudbalu

  Foto: arhiva SKSO Kruna

  „U životu imamo priliku da budemo pobednici dva puta. Prekomerno samopouzdanje, sveznajući način prezira prema drugoj osobi, sigurnost u veri da smo superiorniji možda u određenom trenutku i učini da se osetimo pobednicima u nekim očima, naročito svojim, ali ako zagrebemo lažnu pozlatu svi dobro znamo šta ostaje ispod. I kao u najboljim bajkama junak je onaj ko je skroman, ko zna da pruži ruku i zna da se izvini kada je pogrešio, onaj ko duboko veruje i bori se za svoj san, onaj ko uloži svoje srce. A srce nije mali ulog. Ni na životnom, ni na bilo kom drugom terenu“, zapisali su članovi Srpsko kulturno sportske organizacije Kruna povodom organizovanja petodnevnog turnira u malom fudbalu. Prvog dana turnira održan je i memorijalni turnir u malom fudbalu za veterane posvećen dugogodišnjem članu i prijatelju udruženja Žikici Živanović – Bengi. Prvo mesto osvojila je ekipa Diana, drugi je bio tim Sloge veterani. Treće mesto je pripalo ekipi Duga, četvrto Kruni sport, dok su peto mesto zauzeli igrači tima Ambasadori.

  Foto: arhiva SKSO Kruna

  „SKSO Kruna zahvaljuje se svim učesnicima na ovom turniru na dostojanstvenoj fer plej igri kakva i priliči kada se okupimo da na ovaj način odamo poštu i pozdrav nekome ko je bio deo nas, zahvaljuje se porodici Živanović koja je bila uz nas na samoj dodeli pehara i zahvaljuje se sponzoru pehara za ovaj turnir ekipi Fligel DGA service i Danijelu Marjanoviću“.

  Na turniru u malom fudbalu za seniore prvo mesto osvojila je ekipa Marano auto. Drugo je pripalo Compania calcio 5, treći su bili Pronto meni a četvrti tim Futsal Intenazionale Thiene. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Dario Careta , za najboljeg strelca Ristić Aleksa, a za najboljeg golmana Milan Minić.

  Foto: arhiva SKSO Kruna

  SKSO Kruna se zahvalila svima koji su na bilo koji način podržali ovo važno sportsko dešavanje posle duge pauze. Zahvalnost je otišla igračima, trenerima, vernim navijačima, sudijama i svim volonterima bez kojih nije bilo moguće planirati ovakav vid manifestacije.

  „ Neka nam ova nedelja i pored možda nekih propusta ipak ostane u lepom sećanju na dane kada smo posle duge tišine čuli zvižduk pištaljke, podršku navijača, videli nasmejana nama draga lica, dane kada smo se radovali i ljutili, bili u pravu i grešili, padali i ustajali pa izašli ipak kao pobednici jer smo posle svega znali da je najdostojanstveniji kako životni tako i sportski gest, pružena ruka, živeli“, istakli su organizatori.

  Foto: arhiva SKSO Kruna
  Foto: arhiva SKSO Kruna
  Foto: arhiva SKSO Kruna
  Svi učesnici memorijalnog turnira Žikica Živanović Benga
  Foto: arhiva SKSO Kruna

   Original Article