Školska zabava u organizaciji CO Sveti Lazar: Veće za pamćenje

Srbi koji žive u Sidneju ne oskudevaju vikendom u zabavnom životu. Pored svih programa koje nudi ova multikulturalna sredina, ipak najrađe odlaze u posetu srpskim klubovima i mestima u kojima se nude srpske zabavne večeri.

Ovoga produženoga vikenda sadržaj je bio uistinu bogat, a pažnju “Vesti” zaokupila je školska zabava u organizaciji CO Sveti Knez Lazar u Kingsfordu na koleđžu Sveti Spiridon.

Gospođa Milica Mihajlović je pri ovoj opštini organizovala sve folklorne grupe koje su svojim raskošnim igrama i nošnjama doprinele da ova subotnja noć ostane u sećanju mnogim gostima koji su izabrali ovo prelepo mesto i veče da se susretnu sa prijateljima i znancima.
Učestvovalo je svih pet grupa folkloraša iz ove škole, a program je odlično vodio mlađahni Jovan Žarkovački iz pete grupe. On se lepim rečima zahvalio svima koji su odvojili ovo vremena i dođu da podrže rad folkloraša, a i sami da se zabave.

Posebno raspoloženje zabeležili smo za stolom gde su sedeli Slobodanka Marjanović, Đura Stanojev i Anka Stanojev.

– Dugo je vremena prošlo otkako sam bila na jednoj ovako lepoj večeri. Toliko mnogo lepe omladine sa lepim igrama, puno prijatelja i poznanika na jednom mestu uz odličnu hranu i muziku orkestra koji je svirao u zabavnom delu večeri, gde smo se i mi stariji, poneti igrom mladih, uhvatili u kolo i podsetili se mladosti. Jednom rečju, fantastično veče – rekla nam je gospođa Slobodanka.

Goste je zabavljao narodni orkestar “Šampioni” koji je uveliko doprineo raspoloženju gostiju ove večeri.

Pohvale od prote Perića

Lepo osmišljenoj večeri prisustvovao je i prota Miodrag Perić, starešina CO Sveti Knez Lazar, koji se zahvalio svima koji su došli, a naročito roditeljima koji dovode svoju decu da uče korake svojih predaka. Prota Miodrag Perić je istovremeno konstatovao da je napredak dece u igri vidan.

Чланак Školska zabava u organizaciji CO Sveti Lazar: Veće za pamćenje се појављује прво на Vesti online.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.