Сиднеј: Одржавање 35. Српског фолклорног фестивала

Сиднеј:-Одржавање-35.-Српског-фолклорног-фестивала

четвртак, 17.08.2023,  15:54 -> 15:57

Извор: mfa.gov.rs

Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић присуствовао је отварању јубиларног 35. годишњег Српског фолклорног фестивала у Сиднеју, у Српском центру Бонириг.

На манифестацији, највећој те врсте у Аустралији, представила су се фолклорна и културно-уметничка друштва из свих крајева земље.

Амбасадор Стефановић је у обраћању, између осталог, изразио задовољство због чињенице да другу годину за редом присуствује отварању поменутог, традиционалног, фестивала, који се ове године одржава 35. пут. 

Амбасадор се посебно осврнуо на важност очувања српске културе, језика и ћириличког писма, као основа националног идентитета Срба, те указао на процес формирања допунских школа српског језика у којима се настава одржава по програму Министарства просвете Републике Србије и још једном позвао све заинтересоване родитеље и ученике на сарадњу у овој области са Амбасадом Србије у Канбери.

Отварању фестивала присуствовало је и двоје федералних посланика, Ен Стенли, шефица посланичке групе АЛП и Даи Ле, независна посланица, више посланика у Парламенту Новог Јужног Велса – укључујући и изасланицу премијерa НЈВ Криса Минса, градоначелник сиднејске општине Ферфилд Ф.Карбоне, више одборника из локалних општина, као и представници Митрополије аустралијско-новозеландске.

Detaljnije