Serija Poziv, poslednja epizoda: Šta se desilo na kraju

serija-poziv,-poslednja-epizoda:-sta-se-desilo-na-kraju

U poslednjoj epizodi serije „Poziv“, koja je sinoć završila svoju prvu sezonu sa ukupno osam uzbudljivih epizoda, gledaoci su svedočili neočekivanom i maestralnom raspletu događaja. Ova krimi drama, koja je istakla snažnu žensku protagonistkinju, Anicu Reljić (Mirjana Joković) prevazišla je očekivanja publike.

U režiji Marka Đilasa , priča prati Anicu, bivšu policajku koja sada radi u kol centu, a jedan poziv menja tok njenog života. Kroz triler zaplet, serija otkriva mračne tajne iz Anicinog prošlog života povezane sa kriminalnom grupom, ekološkom katastrofom i nestankom Sonje Tošić, čija uloga briljantno pripada Nadi Šargin.

U kreativnom spoju HBO matrice i domaćeg okruženja, „Poziv“ je doneo nešto novo srpskoj televiziji, istovremeno održavajući visok nivo tenzije i iznenađenja. I naravno da „nešto novo“ sad zvuči kao floskula, i mnogo nas je, kada je izašao trejler za Poziv pomislio „još jedan krimić u moru istih“. Činjenica je da je na našoj sceni eksplodirao krimi žanr i da zaista postoji mnoštvo novih, „okej“ krimi drama. Ali ova je zaista posebna. A i dublja.

„Poziv“ je domača serija godine! pic.twitter.com/yx8Ap6IErx

— Boban Karović (@BobanKarovic) December 10, 2023

Mirjana Joković, koja je, nakon 15 godina pauze od domaćih projekata, svojom izuzetnom glumačkom bravurom potvrdila zašto je jedna od najcenjenijih glumica na ovim prostorima, priča je za sebe. To što je ona uradila u prethodne četiri nedelje i osam epizoda, retko ko je čitave godine. Ako ne i više. I za kinematografiju, ali i za žene.

Slede spojleri…

Neočekivan obrt

U poslednjoj epizodi, gledaoci su svedočili razrešenju slučaja trovanja dečaka na Belom jezeru, oko kog je čitava radnja bila zamršena. Dok su političke intrige dobijale na intenzitetu, a iznenađujući obrti stvarali nepredvidivu atmosferu, gledaoci su bili zatečeni višeslojnom naracijom koja je kombinovala dramu, trilere i dozu humora. Ono što se činilo kao rešen slučaj – sa „Simpeksom“ kao krivcem za tragediju – zapravo je bio tek početak misterije.
Kroz dijaloge i neočekivane otkrića, Anica je saznala da otrovna materija nije dospevala u jezero, a ključnu informaciju pronađla je u razgovoru sa suprugom svog bivšeg muža, Olgom. Ovaj preokret dodatno je produbio zaplet, otvarajući nova pitanja o stvarnim uzrocima tragedije.

Mirjana Joković, koja je, nakon 15 godina pauze od domaćih projekata, svojom izuzetnom glumačkom bravurom potvrdila zašto je jedna od najcenjenijih glumica na ovim prostorima, priča je za sebe.

Otkriće da je aferu oko kompanije „Simpeks“ pokrenuo suprug ministarke, Bata Šoškić, zbog ličnih emotivnih drama, iznenadilo je gledaoce. Njegova osveta supruzi i njenom bratu postala je ključni element zapleta, ali istina o smrti dece bila je još složenija.

Anica i Voja su otkrili magacin s otrovnim alkoholnim pićima koji su nesrećni mladići konzumirali pošto su stigli na jezero.
Na kraju, to mesto, koje je postalo poprište tragičnih događaja, sada je obeleženo i uništeno, ostavljajući gledaoce u šoku zbog iznenađujućeg razvoja događaja.

Odlična je serija Poziv, radnja vrhunska, zaplet neočekivan. Jedina zamerka je gluma devojčice u seriji, svi ostali na visini zadatka. Mirjana Joković fantastična u seriji, kao i uvek 😍 pic.twitter.com/wvW8XKTOtG

— Yowan (@gamdoo) December 10, 2023

Ženska solidarnost

Pored Mirjane Joković, seriju su obeležili i sjajni nastupi Nade Šargin, Ane Franić, Danice Nedeljković i Snežane Bogdanović. Ova ekipa ženskih glumica pokazala je snagu i raznolikost ženskih likova, postavši uzor u domaćem televizijskom stvaralaštvu.

Mirjana Joković, koja je u svojoj ulozi bivše policajke Anice Reljić briljirala, pružila nam je snažan, hrabar i slojevit lik koji je premašio klasične stereotipe. Anica je pokazala snagu žene koja se ne povlači pred izazovima, već hrabro ulazi u sučeljavanje sa prošlošću, zločinom i nepravdom.

Uzbudljiva misterija vezana uz nestanak Sonje Tošić i ekološki skandal duboko je ukorenjena u tkivu našeg društva. Iako smo verno pratili seriju, retko ko je predvideo ovako upečatljiv obrt događaja. Priča je preplavljena zanimljivim likovima, povezanim prošlošću, ali i neočekivanim saveznicima i neprijateljima.

Ono što se posebno izdvaja jeste način na koji je serija istražila kompleksnost ženskog iskustva, postavljajući ključna pitanja o profesionalnom usponu, porodičnim odnosima i borbi za pravdu u svetu gde su žene često marginalizovane ili potcenjene. Ovde, žene nisu samo likovi u priči, već su stubovi snage i odlučnosti.

Mirjana Joković, koja je u svojoj ulozi bivše policajke Anice Reljić briljirala, pružila nam je snažan, hrabar i slojevit lik koji je premašio klasične stereotipe. Anica je pokazala snagu žene koja se ne povlači pred izazovima, već hrabro ulazi u sučeljavanje sa prošlošću, zločinom i nepravdom.

„Poziv“ je našao savršen balans između napetosti, emotivnih trenutaka i društvenih kritika. Kroz ovu seriju, domaća produkcija je dokazala da može da kreira priče koje ne samo da zabavljaju, već i provociraju.
Uz rekordnu gledanost prve epizode, „Poziv“ je osvojio srca publike, a finiš sezone dodatno je učvrstio poziciju serije kao jednog od vrhunskih ostvarenja na domaćem televizijskom nebu.

Post Views: 179

Originalni tekst