Sastanak GK I.Stojiljković sa direktorom ” Aerodroma Trst”,Markom Konsalvom

1.04.2019.godine

U ponedeljak, 1.aprila o.g. GK I.Stojiljković sastala se sa generalnim direktorom „Aerodroma Trst“ ( Marco Consalvo) i vlasnikom kompanije „ Sumer & CO.shipping“ ( Enrico Sumer).

Sa željom da Srbija nađe zasluženo mesto na ovom ekonomskom putu i saradnji, GK Stojiljković je inicirala susrete sa predstavnicima privrede i regionalne i lokalne vlasti Regije FVG kako bi ukazala na sve potencijale koje ima Srbija u budućoj međusobnoj saradnji.

Nakon preliminarnih razgovora doneti su zaključci da se, pre svega, moraju ojačati vazdušne i železničke saobraćajne veze.

U razgovoru sa generalnim direktorom „Aerodroma Trst“, GK Stojiljković je predočila sve činjenice koje idu u prilog međusobnoj saradnji i posebno zainteresovala italijansku stranu da inicira postojanje putničke i kargo direktne avio linije Trst-Beograd.

Iako je sledeći sastanak menadžmenta „ Air Serbia“ i „ Aerodroma Trst“ bio predviđen tek za 2020.godinu, direktor tršćanskog aerodroma, Marco Consalvo, odmah je dao nalog da se izradi nova opšta studija ( koja bi uključila i kargo letove prema Srbiji) kako bi skicu tog dokumenta mogao predati direktoru aerodroma „ Nikola Tesla“ već prilikom narednog sustreta ovog meseca.

Original Article