Saopštenje Mitropolije zagrebačke povodom korona virusa

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Shodno novonastaloj situaciji vezanoj za naglo širenje korona virusa, obaveštavamo članove Pravoslavne Crkve koji žive na području Eparhije zagrebačko-ljubljanske da će Eparhija, odnosno njene parohije, poštovati sve preporuke nadležnih organa Republike Hrvatske i Republike Slovenije koje se tiču preventivnog sprečavanja daljeg širenja zaraze. Pozivamo sve pravoslavne vernike da se trezveno i ozbiljno postave prema novonastaloj situaciji, čuvajući se od lakomislene neodgovornosti prema sebi i bližnjima. U isto vreme pozivamo i na umnoženje naših ličnih molitava za iskorenjivanje ove pošasti jer, kao što nas uči pokajni Kanon svetog Andreja Kritskog, koji smo čitali u prvoj nedelji Časnog posta, gde Bog hoće pobjeđuje se poredak prirode, jer On čini sve što hoće – stoji u saopštenju kancelarije Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar objavio je kratki edukativni video o merama sprečavanja korona virusa.

Povodom novonastale situacije sa svetskom pandemijom koju je prouzrokovao korona virus građani se pozivaju da prate preporuke nacionalnog štaba civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te da ne šire bespotrebnu paniku.

http://mitropolija-zagrebacka.org/saopstenje_za_javnost/

The post Saopštenje Mitropolije zagrebačke povodom korona virusa appeared first on srbi hr.

Original Article