San Dijego spreman za festival

Crkva Sveti Đorđe u San Dijegu je najjužnija srpska pravoslavna crkva u jugozapadnom delu SAD. Nalazi se u stambenom delu grada, na samo pola sata od Tihuane, pograničnog grada sa meksičke strane granice.

Starešina hrama protojerej stavrofor Braca Kršić kaže da se i oni pripremaju za festival zakazan za 8. oktobar.

„Sam hram je sagrađen 1969. godine, a parohija je osnovana 1952. godine. To je druga lokacija u San Dijegu, nadam se stalna, i to u jednom od najlepših gradova u Americi, sunčani San Dijego“, kaže otac Branislav Kršić.

U kuhinji koja je u društvenoj sali zatičemo vredne volontere koji već pripremaju pite za posetioce festivala.

„S obzirom na to da ima veliki broj posetilaca i da treba velika količina hrane, mi smo iskoristili ovaj današnji slobodan trenutak i naše vredne sestre, sugrađanke su došle da nam pomognu, da uradimo šta možemo. Napravili smo 30 gibanica koje možemo da zaledimo…pozdravljamo sve gledaoce u Srbiji, posebno one u Šumadiji, u Aranđelovcu i okolini“, kaže Maja Topalović.

San Dijego je veoma lep grad i među četvrtima su i Mala Italija, kao i Lahoja, gde se možete prošetati i uživati u brojnim kafićima i restoranima. Iz dvorišta naše crkve u San Dijegu se vidi i okean, što nije čest slučaj.

Detaljnije