Razgovori o ustavu SPC

Višeclana delegacija americkih Srba na celu sa vladikom Longinom, episkopom Novogracanicke mitropolije, primljena je juce u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.
Kako „Vesti“ saznaju u visokim crkvenim izvorima, domacini su im bili patrijarh Pavle sa episkopima zvornicko-tuzlanskim Vasilijem, backim Irinejom, vranjskim Pahomijem i timockim Justinom.
U razgovorima o buducem Ustavu SPC za Ameriku i Kanadu i drugim važnim crkvenim pitanjima koja se ticu verskog života Srba u Americi, vodenim iza zatvorenih vrata sa Sinodom SPC u proširenom sastavu, kako se saznaje, ucestvovao je i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.
U delegaciji uglednih clanova Novogracanicke mitropolije sa severnoamerickog kontinenta bio je i poznati advokat David Stivens (Stipanovic), jedan od ucesnika u izradi novog Ustava SPC za Ameriku i Kanadu. Do zakljucenja ovog broja „Vesti“, sastanak još nije bio završen.
Visoki gosti, koji su u otadžbinu stigli pre nekoliko dana, posetili su i Mitropoliju crnogorsko-primorsku, gde su se poklonili velikim pravoslavnim svetinjama u Crnoj Gori i celivali cudotvorne mošti svetog Vasilija Ostroškog i svetog Petra Cetinjskog.