Ražanj umesto udice

Navikli na prirodu, šum vode i talase reke ribolovci osim sto vole da zabacuju udicu u reku, ili jezero, vole i da se nešto slavi i proslavlja tik uz obalu, kraj vode.

Tako su i članovi Srpskog kluba ribolovaca Italije odlučili da rođendan Igora Mitrovića, u nedelju, 6. marta, proslave u prirodi. Kako kažu, smrzli su se, ali su uživali, jer sve ima svoju cenu.

– To je bilo jedno spontano druženje srpskih ribolovaca na jezeru Trinita. Zvanično sezona pecanja još nije počela jer se čekaju topliji dani, ali smo hteli da ispunimo želju našeg člana i drugara Igora, koji živi u Valdanju, a hteo je da slavi rođendan na otvorenom i da tamo, umesto da jedemo ribu, “okrenemo” prase na ražnju, na pravi srpski način. Bilo nas je oko dvadesetak – objašnjava Darko Dražilović, predsednik Srpskog kluba ribolovaca Italije.

Slavljenik je bio prezadovoljan zbog ispunjene želje, a i celokupnim slavljem.

– Volim prirodu, reku, zelenilo, a sve to sada još nije dostupno zbog hladnog vremena, ali smo se na neki način žrtvovali samo da bismo svi zajedno nazdravili i proslavili moj rođendan. Smrzli smo se, ali smo ispunili srcu želju – kaže Igor Mitrović.

ISPUNjENA ŽELjA: Igor Mitrović (drugi zdesna) sa drugarima

Чланак Ražanj umesto udice се појављује прво на Vesti online.