Promocija knjige Krvopad Saše Dimitrijevića

promocija-knjige-krvopad-sase-dimitrijevica
Promocija knjige Krvopad Saše Dimitrijevića

U nedelju 26.05.2024 nakon svete liturgije u prostorijama pored crkve Torød kirke u Tonsbergu u Norveškoj biće održana promocija knjige „Krvopad”,  autora Saše Dimitrijevića, koja govori o sudbini zarobljenih Srba, koji su internirani u nemačke logore u okupiranoj Norveškoj u periodu 1942- 1945. godine.

Saša Dimitrijević je srpski novinar koji živi u Oslu. Završio je Pravni fakultet i novinarsku školu. Glavni je i odgovorni urednik biltena Kluba za UN Univerziteta u Beogradu. Spiker, novinar, urednik-voditelj, glavni i odgovorni urednik Radio Niša. Kolumnist je u književnom časopisu Gradina i Narodnim novinama. Bio je dopisnik je Politike, Nina, Tanjuga, Radio Zagreba, frankfurtskih Vesti…
Evropljanin – grobovima predaka. Deda Mihailo počiva u Grčkoj od Prvog svetskog rata, u Plavoj grobnici. Ujak Slobodan počiva u Norveškoj od Drugog svetskog rata, u Beloj grobnici. U gimnaziji je dobio nadima Olaf. Tragajući za njegovim stratištem Olaf ga je doveo u Norvešku 1974. godine. Odlikovan je norveškom medaljom Svetog Olafa i srpskim ordenom Karađorđeve zvezde III stepena za „naročite zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa Srbije i Norveške, posebno u oblasti novinarstva“. Dobio je šest nagrada na festivalima radio stanica Srbije.  Takođe je dobitnik zlatnog mikrofona Radio Niša, zatim godišnje nagrade za radio most sa Sidnejom Daleko je blizu i za program o sponi Srbije/Jugoslavije i Norveške Jugovežani.

Detaljnije