Privrednici iz Švajcarske prepoznaju potencijale za investiranje u Srbiju

Stojan Stevanović je u Beogradu  istakao da treba raditi na tome da 2018. bude godina investicija dijaspore u maticu i ukazao da je Svesrpski samit koji se održava jednom godišnje u Cirihu i uspostavljen sa ciljem da se pospeši spona između privreda matice i dijaspore.

Rekao je da je za dijasporu veoma zanimljivo ulaganje u turizam u domovini, ali i da treba investirati i u staračke domove i sadržaje za penzionere.

Predsednik Udruženja Stojan Stevanović obavestio je članove da Udruženje u svim svojim aktivnostima kojima se povezuje sa maticom ima veliku podršku Privredne komore Srbije.

Na pripremama za EXPO 2018. se uveliko radi, pa su grupe privrednika prisutne informisale o svojim aktivnostima na tom planu i zaključak je da se ove godine krenulo na vreme sa realizacijom projekta.

Ovogodišnji sponzor Sajma biće grad Bijeljina. Internet stranica Udruženja je skoro završena, tako da će zainteresovani uskoro moći da pronađu sve informacije, kako o Udruženju, tako i o Sajmu, sa svim novostima iz sveta privrede, ekonomije, nauke, obrazovanja i kulture. Saradnja sa osobljem gradske sale Dietikon je odlična i načinjeni su prvi koraci ka tome da ove godine nastupe zajedno sa Udruženjem kao domaćini Sajma. Ove godine na Sajmu će učesnici dobiti i nove štandove čijim će se modernijim izgledom olakšati bolja promocija proizvoda, a i njihov zakup će biti po prihvatljivim cenama.Takođe je predstavljen i raspored štandova sa potpunom opremom. Mislilo se o svakom detalju, od ulaska u samu halu do izlaza, rasveti i tonu, kao i o prostoru za forume koja će pružiti posetiocima opremljeniju i moderniju prostoriju za nesmetani rad.

Sve više Švajcaraca zainteresovano je za saradnju sa Udruženjem, a mediji pokazuju interes ne samo za Sajam, već i rad Udruženja.

Udruženje je dobilo i tri nova člana koja su primljena na osnovu rada, angažovanja i promocije Udruženja. Novi članovi su Mirko Kapor, arhitekta, Rade Perić iz Bazela, vlasnik najpoznatijeg info portala svajcarska.ch i Dušan Šećerov iz Novog Sada.