Prijatelji uz slavski kolač

prijatelji-uz-slavski-kolac

B. Đorđević

Za trpezom priče o nekadašnjim druženjima i obnovi aktivnosti društva

Tradicionalno, kao i svake godine, Srpsko društvo Berlin proslavilo je svoju slavu Sveta Tri Jerarha, u Crkvi Svetog Save, u berlinskom kvartu Veding. Najverniji, dugogodišnji članovi su uvek tu da predsedniku Iliji Maliniću čestitaju slavu, zajedno sa protojerejima stavroforima, Radomirom Kolundžićem i Veljkom Gačićem i đakonom Predragom Jankovićem.

Ove godine kum slave bio je Dragan Muanaga, nekadašnji predsednik odbora Srpske radikalne stranke Dr Vojislav Šešelj za Sarajevo, i dugogodišnji član Srpskog društva Berlin. Dragan je sa Ilijom Malinićem, sveštenicima i ostalim zvanicama prelomio slavski kolač.

Tradicija: Kolač se lomi svake godine

Sveto Cvišić i Petko Nešković, uvek su prisutni na manifestacijama u Crkvi Svetog Save, od kada ona postoji u Vedingu, a posebno kada se obeležava slava društva kome su već toliko godina verni i za koje ih vezuju brojne uspomene na proslave i druženja sa ostalim članovima ovog društva. Predsednik društva Ilija Malinić ne isključuje mogućnost da Srpsko društvo Berlin, koje je već dugo bez svojih prostorija, obnovi neke svoje aktivnosti.

Detaljnije