Preminula Radmila Tupanjac

U čikagu je u nedelju, 17. avgusta, posle duge i teške bolesti preminula Radmila Tupanjac, supruga Branka Tupanjca, Srpkinja koja je svojim dobročinstvima i humanošću svoje ime velikim slovima odavno upisala u večnost.
Rođena je 3. aprila 1940. godine u Nevesinju, a sa svojim suprugom je u Ameriku stigla 1969. godine, u potrazi za boljim i srećnijim životom, ali uvek sa velikim srcem za sve ljude u nevolji i one kojima je pomoć potrebna. Porodica Tupanjac je nebrojeno puta organizovala humanitarne akcije, odgovarala na svaki poziv unesrećenih u otadžbini, pokušavala da pomogne novcem i lepom rečju, ljudskošću pre svega. Svojoj porodici, suprugu Branku, sinu Radomiru, snahi i unucima, bila je oslonac i uverenje da dobrota i gvozdena vrata otvara, a zahvalni Srbi su joj uzvraćali ordenjem, plaketama i priznanjima.
Teška bolest savladala je pre nekoliko godina, odvajajući je od aktivnog života u srpskoj zajednici, ali njena dobročinstva neće biti zaboravljena među sunarodnicima i u Americi, i u rodnoj Hercegovnini.
Pomen Radmili Tupanjac služiće mitropolit Hristofer, vladika Longin i brojno sveštenstvo u petak, 22. avgusta, u sedam sati u Sabornoj crkvi Svetog vaskrsenja Hristovog na Redvud drajvu. Opelo će se obaviti u subotu, 23. avgusta, u manastiru Nova Gračanica u 10 sati, a sahrana na Gračaničkom groblju.