Pravni saveti na dvesta kvadrata

Na 200 kvanratnih metara otvorene su prostorije Pariske skupštine dijaspore, smeštene na prvom spratu Kulturnog centra Srbije i Crne Gore.
Prostorije su adaptirane, sve miriše na boju i na novo, a sa radom će se krenuti za desetak dana, kada stigne nameštaj.
– četvrtkom i subotom, od 16 do 19 sati, bićemo na raspolaganju našim ljudima. Prema dogovoru Administrativnog odbora i stručnjaka, uradiće se tačan raspored kada će se, prema oblastima, davati pravni i drugi saveti.

Na primer, o penzijama, problemima na poslu, osiguranju, kupovini nekretnina, povratku u otadžbinu i sl. I svi zaduženi za ovaj posao, obavljaće i upis dece u Dopunsku nastavu – objasnio je predsednik Skupštine Mića Aleksić. Primopredaja prostorija, od strane ambasadora Diklića predsedniku Skupštine diajspore Mići Aleksiću, održana je pred velikim brojem prisutnih. Tom prilikom, Aleksić se zahvalio direktorici Kulturnog centra Jagodi Stamenković koja je za vreme adaptacije “danonoćno bila uz radnike”, i dodao : “Sada i mi imamo adresu i telefon”.

Ambasador Diklić je rekao:
– Prostorije će raditi ukoliko posao obavljate ozbiljno. Posavetovao bih vas: nemojte davati lako obećanja, a ako date – ispunite ih. I, ovde mora da se poštuje kućni red, ovaj prostor ima funkciju i držite se toga.
Posle svečanog otvaranja prostorija, prešlo se na “tečni deo” – koktel, zdravice i druženje.