Požurite! Besplatne posete čikaškim muzejima tokom maja – Avala News

pozurite!-besplatne-posete-cikaskim-muzejima-tokom-maja-–-avala-news
Požurite! Besplatne posete čikaškim muzejima tokom maja – Avala News

Stanovnici Ilinoisa će do kraja maja imati besplatan pristup nekim muzejima u Čikagu.

Shedd Aquarium je zatvoreni javni akvarijum u Čikagu koji sadrži preko 32.000 životinja. Treći je po veličini na zapadnoj hemisferi, a osnovan je davne 1930. godine. Besplatno se može posetiti utorkom od 17 do 21č (5 to 9 p.m.). Neophodno je rezervisati ulaznice pre posete putem sajta.

National Museum of Mexican Art je muzej posvećen meksičkoj umetnosti. Njihov sajt poručuje da je ulaz uvek besplatan i poziva da isplanirate svoju posetu. Otvoren je od utorka do nedelje između 10 i 17č (10 a.m. and 5 p.m.), a svakog dana je dostupan posetiocima.

Museum of Contemporary Art važi za vrlo atraktivan muzej. Uvek je besplatan za nastavnike i posetioce mlađe od 18 godina. Stanovnici Ilinoisa ga mogu posetiti svakog utorka bez troškova nadoknade.

Field Museum jedan je od retkih koji tokom cele tekuće godine obezbeđuje slobodan ulaz za sve. Važno je podsetiti da radi od 9 do 17č (9 a.m. to 5 p.m.) svakog dana.

Chicago History Museum je muzej posvećen istoriji, kako kažu, jednog od najlepših gradova Amerike – Čikaga. Najavio je besplatan ulaz 27. i 29. maja.

Sreda može biti posvećena DuSable Black History Museum and Education Center  koji je najavio tim danom slobodan ulaz. Radi od 11 do 16č (11 a.m. to 4 p.m.).

About The Author

Originalni tekst