Pomoc deci u otadzbini

Srpski humanitarni fond “Niš”iz Badena organizuje veliku humanitarnu manifestaciju “Srbi u Švajcarskoj” 21, 22. i 23. septembra u St. Galenu, Cirihu i Kirbergu kraj Berna na kojoj ce u kulturno-umetnickom programu ucestvovati poznati umetnici iz Srbije zajedno sa umetnicima iz Švajcarske.
“Kao predsednik SRJ prihvatam pokroviteljstvo nad ovom humanitarnom manifestacijom SHF “Niš” iz Badena u Švajcarskoj.
Moj izlaslanik na ovoj manifeastracije bice Petar Ladevic, savetnik predsednika SRJ za izbeglicka pitanja”, stoji u saopštenju predsednika SRJ dr Vojislava Koštunice, koje je stiglo ovih dana na adresu Fonda.
– Ovo lepu manifestaciju pripremamo vec pola godine koju smo u avgustu morali odložiti zbog tehnickih problema. Sada je, medutim, sve spremno, a pokroviteljstvo predsednika Vojisalva Koštunice nas je još više ohrabrilo, ali i obavezalo da manifestacija ima svoj nivo. Prihod sa priredbe namenjen je deci koja su ostavljena od roditelja i nalaze se po raznim domovima širom Srbije – kaže Bratislav Živulovic, prvi covek Fonda.
Živulovic poziva sve naše firme i pojedince da pored RTS, JAT, sportske radnje “Vokado”, sport kafe u St. Galenu, putnicke agencije “Pink” iz Bazela, osiguranja “Altegra”, “Mira prevoz” – Cirih, “Grafo Mim”, budu sponzori i tako doprinesu
uspehu ove manifestacije