Pokloni za Božić – udžbenici iz Beograda stigli u Prosvjetine škole

pokloni-za-bozic-–-udzbenici-iz-beograda-stigli-u-prosvjetine-skole

Donaciju je u dogovoru sa Srđanom Mijalkovićem, osnivačem i rukovodiocem Mreže, obezbedio Arno Gujon, Direktor Uprave, a uz veliku pomoć i podršku njegove saradnice Olge Milojević i celog tima knjige su uspešno i na vreme stigle na svoj cilj.

Lepa vest se brzo raširila u gotovo trideset škola širom Austrije, a veliki deo od preko osam stotina đaka jedva čeka da dobije nove udžbenike, koji će odmah posle praznika biti podeljeni onima kojima su najpotrebniji.

Akciju transporta knjiga, osim Arno Gujona pomogao je i ambasador Srbije u Austriji, g. Nebojša Rodić, koji je u Beču obezbedio prostor u kome će knjige sačekati skori dalji transport širom Austrije.

„Ne mogu vam reći koliko smo srećni i koliko nam ovo znači. Doduše, mi smo se ovih desetak godina od osnivanja uvek nekako snalazili sa knjigama, ali sa novim školama i velikim brojem novih đaka to je postalo teško. A tu su nas na najbolji način spasili naši prijatelji iz Uprave, na čelu sa g. Gujonom. Moja zahvalnost za svu tu podršku i pomoć je ogromna, kao i celokupnog tima Prosvjetinih škola i svih naših malih đaka. Božićni pokloni su stigli na vreme! “ rekao je Srđan Mijalković.

U Prosvjeti sada užurbano spremaju svoj deseti, slavljenički Srpski novogodišnji koncert u Beču, 14. Januara, a odmah posle toga će proslediti knjige svim školama.

A, kako podseća S. Mijalković – ove godine će se navršiti i deset godina od osnivanja prve Prosvjetine škole, pa će biti još razloga za nove proslave, nove knjige, nove napore ali i nove škole!

Detaljnije