Po jeftiniju hranu sa vakcinom

S obzirom na to da su od 19. aprila švajcarske vlasti dozvolile da svi građani sa potvrdom o vakcinisanju mogu da nesmetano odu u pogranične delove Nemačke u kupovinu, kao što je Baden-Virtemberg, mnogi su iskoristili tu mogućnost. Među njima je i naša sunarodnica Snežana Petrović.

– Prvi put posle dužeg vremena i ja sam otišla u šoping u Nemačku. Prazna parking mesta ispred prodavnica su prizor koji se ne sreće u “normalnim” vremenima. Parking obično bude prepun automobila sa registracijama iz svih okolnih švajcarskih kantona. Pored mojih kola sa registracijom ZH, bio je još jedan auto sa AG tablicama. Na parkingu je ekipa Tele Ciri čekala “žrtve” koje su došle u kupovinu u Nemačku. Neobično je i da u prodavnicama nema gužve. Informacija da vakcinisani mogu u kupovinu se još nije proširila, čak su i kasirke u radnjama bile iznenađene kad sam im saopštila odakle dolazim…

Televizijska ekipa Tele Ciri je odmah razgovarala sa kupcima iz Švajcarske. Snežana kaže da je u ovim teškim vremenima ova okolnost dobra jer su hrana i ostali artikli znatno jeftiniji u Nemačkoj.

– Nas je petoro u porodici, a cene u Švajcarskoj ne padaju, tako da sam zaista jedva dočekala mogućnost da odem u nabavku svih namirnica za mesec dana. Pošto radim u zdravstvu, među prvima sam vakcinisana, i sa sobom nosim pasoš vakcinacije. Važno je napomenuti da za vakcinisane osobe ne važi karantin – rekla je Snežana.

Srbija i dalje rizična

Savezna kancelarija za javno zdravlje (BAG) ažurirala je listu rizičnih zemalja i regiona, koja stupa na snagu 3. maja 2021. Na listi se i dalje nalaze Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Slovenija i Hrvatska.

Чланак Po jeftiniju hranu sa vakcinom се појављује прво на Vesti online.

Original Article