Пливање за Богојављењски Крст у Цириху

Први пут је самостално организовано пливање за Богојављење у језеру Greifensee код Цириха. 23 пливача се окупило са верним народом на обали језера како би са свештенством Светотројичног и Светоуспењског храма, после освећења воде, пливало у хладној језерској води, на -3 степена.

Стеван Крнић рођен 6. септембра 1988. године, из Кикинде, први је допливао до Богојављенског Крста. До сада  је први узимао Крст Богојављенски 2009. У Крагујевцу у Шумаричком језеру, затим 2015. и 2016. и сада у Цириху, 2017.
Стеван Крнић из Кикинде је у гостима код Роберта Макића, ради у Општој болници у Кикинди на пријемном одељењу, а са њим су и лекари  Бранислав Куга ( Хитна помоћ) и Маја Рогановић (Дом здравља).
Богојављенски венац данас је узео Дашић Слободан.
Отац Бранимир Петковић из Светотројичног храма и отац Мирослав Симијоновић из Храма Успења Пресвете Богородице данас су молитвама били са пливачима и верницима, укрепили све у вери, као што то чине и нашим храмовима на сваком богослужењу.
У сали при храму Свете Тројице у Elisabethenstrasse отац Бранимир је приредио трпезу љубави за све учеснике у пливању за Богојављенски Крст.