Pijavice

Režija: Dragan Marinković
Scenario: Dragan Marinković, David Albahari, Dušan Spasojević
Uloge: Nikola Đuričko, Lazar Ristovski, Iva Mihalić, Tihomir Stanić, Toni Mihajlovski, Petar Božović, Marijana Janković, Ana Sakić, Aleksandar Đurica
Žanr: Drama
Trajanje: 90 min
Format: Digital 2D, Originalna verzija sa engleskim titlom
Termin prikazivanja: 17. Novembar 2019. u 18:00h (Adria Film Fest)
KUPI ULAZNICU

Vreme je velike socijalno-političke krize u Srbiji. Književnik, Petar Mirić, javno, putem lokalne TV stanice iznosi lične stavove koji se kose sa principima predsednika Miloševića i njegovog političkog režima. Bliski susret sa organom bezbednosti, Stjepanom Štrohom izaziva sumnju u iskrenost svojih najbližih prijatelja. Život u paranoji nagoni ga na traganje za istinom. Spletom misterioznih poznanstava upoznaje se sa simbolom kružnice upisane u trouglove. Oskudnim znanjem semiotike Petar sledi trag koji mu ostavlja nepoznata devojka. Odgovor traži u matematičkim formulama i teorijama. Prikriveno se zaljubljuje u ćerku svog novog poznanika, nepoznatu devojku od ranije, Margaretu. Otvara se ljubavni trougao koji čini i Petrova dugogodišnja ljubavnica, visprena žena, Svetlana.

Trougao ljubavi, strasti i misterije vuče ga u svet strogo čuvanih, jevrejskih tajni. Margareta ga manipulativnim metodama primorava da vrši oštriji, politički pritisak u medijima što rezultira fizičkim napadom na njega, demoliranjem TV studija i na kraju ubistvom njegovog poznanika, slikara, Jevrejina, Jaše. Otkrivši da su Štroh i Svetlana Jašine ubice krije se kod Margarete a ona mu otkriva simboliku "trouglova koji se otvaraju", istinu. Kao javna ličnost Petar je bio marioneta tajnih službi i putem stare magnetofonske trake otkriva svoje prikriveno jevrejsko poreklo.

Novi život u Kanadi započinje profesurom na univerzitetu. Margareta mu se pridružuje. Po završetku predavanja prepoznaje Šroka u masi studenata. Mahnito želi da pobegne ali Margareta ima plan. U seriji profesionalnih "čišćenja" Stjepan Šrok umire pod točkovima kamiona. Stjepanova saradnica, Vesna pada kroz prozor višespratnice. Petar osvetnički namešta ubisto Svetlani, ubija je metak tokom seksa s Petrom. Margareta je agent MOSAD-a.

The post Pijavice appeared first on Adria Film.

Original Article