P&G nastavlja da podržava zajednice u Srbiji

p&g-nastavlja-da-podrzava-zajednice-u-srbiji

Procter & Gamble, kompanija u čijem su portfoliju Ariel, Fairy, Lenor, Pantene, Always i drugi vodeći brendovi, nastavlja partnerstvo sa lokalnim nevladinim organizacijama, kako bi podržala porodice i zajednice u Srbiji. Sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Udruženjem Prijatelji dece Srbije, kompanija je samo tokom prošle godine donirala više od 22.000 proizvoda za zdravlje i higijenu, i tako pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zahvaljujući ovoj dugogodišnjoj saradnji, obezbeđena je pomoć i vraćen osmeh na lice socijalno najugroženijim zajednicama. Nekoliko tona osnovnih proizvoda kompanije P&G dostavljeno je organizacijama koje podržavaju integraciju mladih, porodice sa decom, skloništa za žene, decu i starije osobe, i druge korisnike.

„Ponosni smo na sva partnerstva Fondacije, a posebno na saradnju sa kompanijom P&G, koja se pre mnogo godina pridružila mreži filantropskih organizacija. Uključivanje kompanija u humanitarni rad je od suštinskog značaja za pomoć najugroženijima, a time i za stvaranje boljeg društva”, izjavila je Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Ulaganje u dobrobit dece iz ugroženih zajednica pomaže njima pojedinačno, dajući istovremeno i značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Pružajući svakom mališanu priliku da dostigne svoj puni potencijal, nastojimo da izgradimo svetliju budućnost i stvorimo inkluzivnije i empatičnije društvo. Neizmerno smo zahvalni što P&G prepoznaje i kontinuirano podržava ovu dragocenu misiju”, rekla je direktorka Udruženja Prijatelji dece Srbije Iva Eraković.

P&G odgovorno pristupa lokalnim zajednicama, pa zaposleni u ovoj kompaniji, kao i brendovi iz portfolija, nastoje da urade nešto dobro svakog dana i budu „sila za rast i snaga za dobro”. Bilo da je reč o podizanju svesti o higijeni ili obezbeđivanje proizvoda, cilj je da se unaprede zdravlje i kvalitet života ugroženih zajednica. Neki od lokalnih projekata uključuju partnerstvo sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, sa kojom je srpski tim kompanije P&G udružio snage u decembru 2022. godine u okviru projekta zasađivanja stabala. Osim toga, Ariel je 2021. godine kroz kampanju „Svaki stepen je važan. Svako drvo je važno“, podržao inicijativu ove organizacije i tada su zasađene mlade sadnice u parku na Ušću. Uz to, svake godine zaposleni u ovoj kompaniji, uz podršku Prijatelja dece Srbije, vraćaju tračak nade mališanima iz ugroženih porodica, ostavljajući novogodišnje poklone ispod jelki za oko pedesetoro dece.

Post Views: 27

Originalni tekst