Pesme nostalgije

Dragana Loncara Cicka, muzicara iz Cikaga, poznaju mnogi Srbi, ljubitelji lepe i prijatne muzike. Cesto nastupa na kvalitetnim zabavama i banketima, držeci se dobrog izbora pesama i kvalitetne interpretacije koja je i doprinela njegovoj popularnosti. Široj publici nedavno se predstavio i svojim solistickim projektom, kompakt-diskom „Moj grad“, na kome su pesme ljubavi i nostalgije, valjda zbog toga posebno drage svima koji ih ovde slušaju.
– Naslovna pesma albuma je „Moj grad“, jer svi mi koji smo ovde došli, izgubili smo po neki grad i zauvek ga sacuvali u svojim srcima. Nostalgija je i bol i ljubav. Ja sam izgubio svoj Novi Travnik, a pesmu posvetio svima koji nose taj bol u srcu.

Pesme su u zabavnom i folk maniru. Na CD su tri moje pesme, a autori ostalih su Dragan Brajovic Braja i, nažalost sada pokojni, Roda Raicevic. Ja se kroz ove moje americke godine trudim da sacuvam svoj imidž i stil, to naravno u ovdašnjim okolnostima nije lako, ali ja nekako uspevam. Moj plan je da se vratim u otadžbinu, za sada ne znam kada ce to biti, ali voleo bih da se vratim Beogradu ili Banjaluci – kaže za „Vesti“ Dragan Loncar Cicko.
I ovih dana Loncar je u studiju, gde radi na novom projektu.
– Pripremam CD sa hitovima više izvodaca. Bice tu pesme Željka Samardžica, Zdravka Colica, trudicu se da izaberem desetak pesama koje ce zadovoljiti sve ukuse. Za iducu godinu planiram da ovaj CD objavim za neku producentsku kucu u Srbiji i plasiram ga na tamošnje tržište.