„Pećka kandila“ u Dominikus centru

Na drugom bogoslužbenom mestu u Minhenu, Paraklis Presvete Bogorodice u Dominikus centru posle liturgije služen parastos za izginule vojskovođe i vojnike od Kosova do danas. Posle liturgije koju je služio protojerej-stavrofor Milorad Jovanović u Sali Dominikus centra održana je i Vidovdanska akademija koju su organizovali prota Milorad i profesorica srpskog jezika Nada Kovačević.

Program je počeo pevanjem himne „Bože pravde“ koju su izveli članovi hora Singidunum. U nastavku akademije besedu je održao prota Milorad i naglasio značaj Vidovdana i Kosovskog boja za srpsku istoriju i tradiciju.

Grupa učenika srpskog jezika i veronauke pri Crkvenoj opštini i deca iz KUD Jelek izveli su prigodan program recitacija i pesama koji je oduševio sve prisutne u Dominikus centru. Zanimljivo je da su i roditelji dece koja su učestvovala u programu pevali pesmu „Pećka kandila“. Program Vidovdanske akademije završen je pevanjem pesme „Ovo je Srbija“, koju su sa decom pevali i prisutni u sali.

Prota Jovanović zahvalio je učesnicima u programu akademije i svima koji su doprineli obeležavanju 630. godišnjice Kosovskog boja.

Чланак „Pećka kandila“ u Dominikus centru се појављује прво на Vesti online.

Original Article