Patuljci sa naslovnih strana premijerno u Austriji

Film "Patuljci sa naslovnih strana" premijerno će biti prikazan u Beču u petak, 2. februara, u bioskopu UCI Kinowelt Millennium City, sa početkom u 20:00 časova. "Patuljci sa naslovnih strana" su novo ostvarenje režisera Milorada Milinkovića, koji je poznat našoj publici po filmovima "Mrtav ladan" i "Čitulja za Eskobara", kao i po popularnim serijama "Crni Gruja" i "Nadrealna televizija".

Svečanu premijeru će svojim prisustvom uveličati režiser filma Milorad Milinković, kao i glumac Aleksandar Radojičić. Dva dana kasnije, u nedelju, 4. februara, film će se prikazivati bez prisustva glumačke ekipe u Cineplexx bioskopima u Gracu, Salcburgu, Lincu i Insbruku, u terminima od 18:00 časova.

U središtu priče je Nikola (Gordan Kičić), vodeća zvezda reality programa koji se zove "Tri minuta slave". U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Njegov život je zapravo reality program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik medijske kuće koja se bavi proizvodnjom reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova najveća ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Nikolin život počinje da se menja u trenutku kada smišlja način kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, napravi zvezdu. Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to zapravo nameštaljka, tj. skrivena kamera koju podmeću njemu?

Kada se uveri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spašava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna… pomoću reality programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je ceo njegov život jedan veliki reality? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?

Original Article