Патријарх Порфирије стигао у Аргентину

Патријарх-Порфирије-стигао-у-Аргентину

петак, 03.11.2023,  12:58 -> 13:09

Извор: Александар Жигић

Патријарх Порфирије стигао у Аргентину

Од члана српске заједнице у Чикагу, истакнутог предузетника Радомира Добрашиновића, добили смо фотографију која је снимљена на дочеку Његове Светости патријарха српског Порфирија на аеродрому у главном граду Аргентине, Буенос Аиресу. Добрашиновић преноси да је са радошћу на дочеку развијена српска застава и да су патријарх и други чланови делегације у одличном расположењу после путовања у далеку земљу.

Патријрха је на аеродрому у Буенос Аиресу дочекао еписког буеносајрески и јужно-централноамерички господин Кирило са свештенством, монаштвом и народом. Како сазнајемо, у пратњи Његове Светости су епископи нишки Арсеније, далматински Никодим и ремезијански Стефан, као и др Владимир Рогановић, Директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

Свечани чин доксологије поводом доласка патријарха биће служен у цркви Светог Саве у Буенос Аиресу.

Патријарха је дочекала још једна чланица породице Добрашиновић, ћерка Миланка Добрашиновић. Oни су ових дана са групом Срба имали прилику и да присуствују литургији у руској православној цркви у Панами. Фамилија Добрашиновић се иначе доселила из Берана у Сједињене Државе пре пар деценија, и врло су активни у српској заједници у Чикагу и широм Америке. Чланови су цркве Светог Николе у чикашком насељу Брукфилд, која сада има и ново имање у насељу Лајонс. Свештеник те цркве је јереј Немања Тешић.

Патријарх и чланови његове пратње посетиће 4. новембра и Манастир Светог Николе у Маћагају. Круна посете треба да буде освећење Храма Свете Тројице у Ресистенцији у недељу 5. новембра. Очекује се да ће се патријарх Порфирије током боравка у Аргентини састати и са високим функционерима Аргентине, као што су градоначелници гувернери провинција.

Detaljnije