Paketići za najmlađe Negoslavčane

Podela paketića najmlađim stanovnicima Negoslavaca tradicionalni je običaj u ovom mestu u periodu između međunarodne Nove godine i Božića prema julijanskom kalendaru. Za podelu su zaduženi članovi Veća srpske nacionalne manjine, a obično bi ovom prilikom za najmlađe organizovali priredbu i tom prilikom ih obradovali.

Ove godine to nije bilo moguće s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i zabranu svih vrsta okupljanja pa su se u VSNM-u opštine Negoslavci dosetili da za ovu priliku iznajme Deda Mraza koji je u kočiji prošao selom, pozdravljao meštane, a najmlađim stanovnicima podelio je poklone. Sa razglasa su svirale Božićne pesme, a kako kažu u VSNM-u, samo je sneg nedostajao da praznična atmosfera bude potpuna.

– Deca su bila oduševljena pa razmišljamo da od sledeće godine nastavimo sa ovom praksom kakva god da bude situacija. Na priredbama budu velike gužve, a one često ne drže pažnju deci. Paketiće smo delili deci od prvog do četvrtog razreda, ali i svoj deci koja još ne idu u školu – kaže većnik Dušan Kolarić koji je sa Deda Mrazom i koleginicama Marinom Stojnović i Suzanom Sredojević obišao najmlađe u Negoslavcima.

Sve je organizovala i finansirala Opština Negoslavci, a većnici su pomogli u podeli. Sem dece, pakete su tradicionalno dobile i osobe sa invalididetom kojih u Negoslavcima ima pet. Ukupno je podeljeno 110 paketića.

The post Paketići za najmlađe Negoslavčane appeared first on srbi hr.

Original Article