Ovo je najlepša Srpkinja u Francuskoj za koju svi Francuzi znaju

Rođena je u Prijedoru u Republici Srpskoj 1976.godine. Otac Milovan joj je umro dok je imala samo 5 godina. Jovanka Šopalović odrasta u Inzbruku (Austrija) gde su se njeni roditelji sreli i voleli. Poseduje i austrijsko državljanstvo.

U Pariz je stigla daleke 1993.godine gde je pohađala školu za modne kreatore, gde je i osvojila prvu nagradu za kreaciju donjeg veša pod nazivom „od gaćica do spavaćice“. 1996.godine je potpisala prvi veliki ugovor sa svetski poznatom kozmetičarskom firmom Lancome. Tu će biti primećena i postaće zaštitno lice 1997.godine velike firme za donji veš – Aubade.

Jovanka Šopalović je radila za Aubade pune tri godine. U to vreme zajedno sa Leticijom Kastom.

1998. i njeno prvo pojavljivanje na filmskom platnu sa filmom „Kineski portret“. Uslediće i uloge u „The Conspiracy Theory“- Richard Donner, zatim „Jet-Set“ – Fabien Onteniente iz 1999, „Confessions d’un Dragueur“ – Alain Soral iz 2000, „Entre Chiens et Loups“ – Alexandre Arcady iz 2001, i ostali…

Onda 2003.godine potpisuje ekskluzivni ugovor sa kozmetičarskom markom Carita. U međuvremenu sarađuje i sa prestižnim kućama za donji veš kao što su Dim, Dior i Wolford. Pokazuje i dalje da ima fenomenalno telo.

Jovanka Šopalović je u jednom interviju-u 2004.godine rekla da joj je dosta da je svi pamte kao zaštitno lice Aubade ili da glumi u filmovima „devojku sa istoka“, aludirajući na film „Jet Set“ gde je imala ulogu ruske manekenke. Govorim četiri jezika, rekla je ona, i to Francuski, Engleski, Nemački i Srpski i zbog toga imam i da ponudim još nešto sem mog fizičkog izgleda.

Danas se bez nostalgije seća dana kada je slušala bezbroj komentara na ulici tipa „gledaj kakvo dupe, kakve noge…“, znajući da je to reklama gde je to upravo ona.

Jovanka je uvek za sebe govorila da je pririda bila blagonaklona prema njoj i da ima lepu zadnjicu i velike grudi. Zato je uvek mogla da pozira kako sa gornjim delom svog tela, tako i sa donjim.

Uvek je forsirala i naglašavala prirodnu lepotu jedne osobe i bila striktno protiv estetske hirurgije ili anoreksičnih žena. Čak je i savetovala roditelje kako da paze na svoje devojčice od 12,13 ili 14 godina. Kaže da nikada nije držala dijetu i da bez problema može da popije vina ili šampanjca. Protiv je i liposukcije i sve što ima na njoj je potpuno prirodno. Da bi ipak malo održavala formu bavi se povremeno plivanjem.

Na pitanje kako uspeva da tako vitko i lepo izgleda, voli da citira svoju majku koja joj je uvek govorila da „snaga na usta ulazi“. Jede dosta sezonskog voća i povrća koje kupuje na pijaci. Spremanje hrane je njen hobi i zna da sprema dosta dobrih specijaliteta iz raznih delova sveta. Njen recept za idealnu liniju je taj da se jedu kvalitetne namernice u normalnim količinama.

Kaže da se za fotografisanje najmanje plaćaju stopala i to 2000€ za jedan dan slikanja. Grudi ili zadnjica, na primer, koštaju 5000€ i puno više ako je celo telo u pitanju.

Alain Delon, Jovanka Šopalovic i Christian Vadim

Oprobala se i u kinematografiji gde ima i svoj kratkometražni film – „Pari“, što znači „opklada“ na francuskom, ali se isto tako izgovara i Pariz, grad u kojem se odvija radnja. Igra manekenku, Avu, totalno „ludu“, kokainomanku, alkoholičarku, s naših prostora. Živi u Parizu, prepustila se drogi i seksu… Što je njena sušta suprotnost u stvarnom životu. U filmu se nalaze i četiri pesme Gorana Bregovića.

Film – Pari

ITV WEB . Jovanka Sopalovic. Festival international du court métrage. Paul Simon. Binic

Original Article