Otišao momak zlatnog srca

U ponedeljak, 4. maja ujutro, prestalo je da kuca srce mladog Sime Mitrovića, 24-godišnjeg fudbalera koji je ostavio neizbrisiv trag u Vestgejt Sinđeliću. Momak iz Balarata otišao je zauvek – tiho i iznenada. Kako javljaju lokalni mediji, Simo se nije probudio tog kobnog jutra, a uzrok njegove smrti za sada nije poznat.

Koliko je strašno ova tragedija pogodila njegovu porodicu i sve u Sinđeliću, tako je uzdrmala i fudbalsku zajednicu Balarata, grada smeštenog u Centralnim visoravnima Viktorije, udaljenog oko 110 kilometara severozapadno od Melburna. Poslednje tri godine Simo Mitrović je bio član lokalnog kluba Sevastopolj Vikings, u kojem je od 4. maja zavladala velika tuga.

– Dogodilo se bez najave i pogodilo je naš klub vrlo jako. Mi smo jedna bliska zajednica, naši igrači su međusobno najbolji prijatelji i na terenu i van njega i zato je sve ovo još teže za sve nas – rekao je za „Kurijer“ trener Vikinga Kori Smit.

Simo Mitrović će ostati upamćen kao mladić zlatnog srca i kao izuzetno darovit fudbaler. Igrao je na krilnoj poziciji i živeo je za fudbal.

– Bio je strastven fudbaler, borben napadač i igrač odlične tehnike. Jednostavno, voleo je da igra. Teren je bio njegovo mesto, svakog vikenda je izlazio na njega da pruži maksimum, da pokaže šta zna. Bio je nezadrživ… Naš najbolji fudbaler – kaže trener Vikinga Smit.

Ipak, ljudski kvaliteti bili su iznad svega ostalog.

– Simo je bio momak spreman da uradi sve za prijatelje. Uvek je bio tu za svakog kome su bili potrebni pomoć i podrška. Nikada ga nećemo zaboraviti – rekao je Kori Smit.

Pre nego što je 2017. prešao u Sevastopolj Vikinge, Simo Mitrović je bio prvotimac srpskog kluba iz Melburna – Vestgejt Sinđelića. Takođe, bio je član fudbalske akademije Balarat sitija, a jedno vreme igrao je i za Forest Rendžere u ligi Balarat distrikta.

Simo je sa svojim bratom Dejanom igrao za Sinđelić do sezone 2017. Trener mu je bio legenda kluba Milorad Gelić. U taboru srpskog kluba teško mogu se mire sa činjenicom da više neće videti ovog mladog i darovitog fudbalera, koji je tek počeo da živi. Simo i Dejan su za vreme igranja u Sinđi prelazili dug put od kuće do Ardiera na treninge i utakmice, gde god je srpski klub igrao širom Melburna.

Fudbaleri i članovi Vestgejt Sinđelića porodici Mitrović izjavljuju duboko saučešće i izražavaju veliko žaljenje što zbog restrikcija i zabrane okupljanja neće moći da isprate svog Simu na večni počinak.

U znak sećanja na Simu

Od Sime se putem društvenih mreža opraštaju i mnogobrojni drugari i poznanici, koji njegovoj majci Aniti i braći izražavaju najdublje saučešće. Njegov blizak prijatelj Patrik Karas pokrenuo je na internetu akciju prikupljanja sredstava, „U znak sećanja na Simu Mitrovića“, za pomoć njegovoj porodici – majci Aniti i braći Dejanu, Nedu, Niku i Nenadu.

„Simo je bio iskren i odan prijatelj mnogima. Bio je pun duha i života i najviše je voleo fudbal. Bio je voljeni sin i veliki brat. Simo, nedostajaćeš nam mnogo. Živećeš zauvek u našim srcima. Počivaj u miru,“ napisao je Patrik Karas.

Svi ljudi dobre volje koji žele da podrže ovu akciju mogu da uplate donacije putem veb-sajta „GoFundMe“, na adresi www.gofundme.com/f/in-loving-memory-of-simo-mitrovic

Viking zauvek

Ceo Balarat i danas se seća debija Sime Mitrovića za Sevastopolj Vikinge. Bilo je to na utakmici protiv Stratmora kad je Simo postigao pobedonosni gol za pamćenje. Ta njegova majstorija, kao i mnoge druge, uvek će se prepričavati u njegovom Balaratu.

„Volimo te Simo, Viking zauvek“, objavljeno je u oproštajnoj poruci na Fejsbuk stranici FK Sevastopolj.

Чланак Otišao momak zlatnog srca се појављује прво на Vesti online.

Original Article